3 e persbericht van dinsdag 26 september 2006

Eindhoven, 26-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten aangehouden met gestolen fiets

Op de Van Kinsbergenstraat zijn dinsdag rond 14.10 uur een 19-jarige Eindhovenaar en een 35-jarige man uit Weert aangehouden. De 35-jarige man uit Weert fietste kort voor zijn aanhouding op de kruising Kloosterdreef Pastoriestraat door rood. De politie bekeurde hem hiervoor. Terwijl de bekeuring werd uitgeschreven kwam de 19-jarige verdachte aanlopen. Hij nam de fiets van de andere man mee en reed hierop weg. De politie vertrouwde dit niet en ging achter de man aan. Op de Van Kinsbergenstraat werd hij aangehouden omdat bij controle bleek dat de fiets in Weert gestolen was. De tweede verdachte, die inmiddels ook richting de eerdergenoemde straat was gelopen, werd ook aangehouden. Het tweetal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij naar huis. Tegen hen wordt veen proces-verbaal opgemaakt.

Best: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Best is dinsdag rond 15.35 uur een 46-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan en bedreigen met een mes van zijn 32-jarige vriendin kort voor zijn aanhouding. Dit gebeurde in hun woning. Ook sloot hij de vrouw op het balkon op. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eersel: Ruim vierhonderd hardrijders tijdens snelheidscontrole

Op de Postelseweg zijn dinsdag tussen 8.35 en 15.35 uur 2.490 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 437 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.