Politie Zeeland


---

O-2463-2006 Dieven van bliksemafleiders aangehouden
Politie Zeeland heeft in de afgelopen paar dagen (vanaf 21 september tot en met gisteren) hoofd- en mededaders van diverse diefstallen van bliksemafleiders aangehouden.
De hoofddader (een 24-jarige man uit 's-Gravenpolder) bekende in totaal van zes gebouwen de bliksemafleider te hebben weggenomen. Een 20-jarige Goesenaar is een paar maal met hem meegeweest op het dievenpad, hij is ook aangehouden. Ook een 26-jarige inwoner van 's-Gravenpolder werd door de Zeeuwse politie aangehouden, omdat hij een aantal malen zou zijn meegereden om het koper van bliksemafleiders in te leveren bij oud-ijzerhandelaren. Twee opkopers van het koper zijn aangemerkt als heler en derhalve ook aangehouden. Dit betreffen twee mannen, eentje van 51 jaar en afkomstig uit Goes en de ander is 37 jaar en eveneens afkomstig uit Goes. In totaal heeft de 24-jarige enkele duizenden euro's verdiend met het stelen van het koper. De diefstallen vonden in de afgelopen twee maanden plaats. Tegen alle daders en mededaders wordt proces-verbaal opgemaakt en zij mogen zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

W-2464-2006 Caravan leeggehaald
Tussen 13.00 uur gistermiddag en 07.30 uur vanmorgen is een geparkeerde caravan leeggehaald.
De carvan stond geparkeerd op de Van Hogendorpweg in Vlissingen. Rond 13.00 uur gistermiddag is de eigenaar nog in de caravan geweest, toen was er nog niets aan de hand. Vannacht heeft een getuige iets bij de caravan gehoord, en vanmorgen zag diezelfde getuige een man uit de caravan komen met wat plastic tassen onder zijn arm. De getuige heeft de eigenaars gewaarschuwd en die zijn bij hun kampeeronderkomen gaan kijken. Toen zij daar aankwamen zagen zij dat het slot van de caravan geforceerd was. Binnengekomen bleek dat o.a. de radio, de kachel, handdoeken, koffiezetapparaat en de waterkoker waren weggenomen. Het serviesgoed had de inbreker laten staan. Vanzelfsprekend hebben de eigenaars aangifte gedaan bij de politie.


---- --