Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 26 september 2006

Burgemeester en wethouders

Op dinsdag 26 september 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Aanpassing directiemodel

Het college heeft besloten om in principe het aantal directieleden van de gemeentelijke organisatie terug te brengen van drie naar twee. De directie zal dan bestaan uit de gemeentesecretaris en diens plaatsvervanger, de te benoemen de heer T. de Beer. Dit principebesluit wordt om advies voorgelegd aan de OR. Daarnaast besloot het college om mevrouw H. Tooten-van de Laar te ontheffen van haar functie als directielid en nam kennis van haar benoeming tot directiesecretaris.

Invoering modernisering Wet sociale werkvoorzieningen

Het college nam kennis van een informatienotitie over de invoering van de nieuwe Wet sociale werkvoorzieningen. Op 1 augustus 2008 wijzigt de huidige Wet sociale werkvoorzieningen. De wijziging betekent onder meer dat gemeenten zelf verantwoordelijk worden voor het beleid ten aanzien van sociale werkvoorzieningen. Om de invoering van de wet in goede banen te leiden moet de gemeente onder andere een visie ontwikkelen en een verordening opstellen. De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft een speciaal begeleidingstraject ontwikkeld om de gemeenten hierbij te ondersteunen. De komende periode wordt de invoering van de nieuwe wet in Capelle aan den IJssel voorbereid.

Milieujaarverslag 2005

Het college stelde het conceptraadsvoorstel en besluit vast betreffende het Milieujaarverslag 2005. Dit verslag betreft de eindrapportage en het jaarverslag 2005 van de DCMR Milieudienst Rijnmond, een rapportage over de milieuaspecten in de woon- en leefomgeving en de resultaten van de handhaving op milieugebied.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling, agenda gemeenteraad]

Notitie reserves en voorzieningen

Uit de notitie reserves en voorzieningen blijkt dat op basis van het huidige beleid er geen mogelijkheden zijn om hierin gereserveerd geld te gebruiken voor andere doelen. Wel wordt een onderzoek voorgesteld om de risicodekking voor de pensioenen van wethouders onder te brengen bij een verzekeringsmaatschappij en daarna eventueel de voorziening hiervoor op te heffen. Tevens wordt voorgesteld een advies op te stellen waarin de voorziening: Nog uit te voeren werken bouwgrondexploitaties (onder beheer van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling) wordt overgebracht naar de voorziening: Onderhoud verhardingen (onder beheer van de afdeling Beheer) wanneer de betreffende exploitatieopzet wordt afgesloten.

Verzoek tot borgstelling Com·wonen

Het college stemde in met de door Com·wonen gevraagde borgstelling inzake de standaardovereenkomst tot geldlening tussen Com·wonen en de N.V. Bank Nederlandse Gemeenten.

Conceptmeerjarenbegroting 2007

Het college heeft de productenraming 2007, de
Concept-Programmabegroting en de Bijlagen Begroting 2007 vastgesteld. Daarbij is de wethouder financiën gemandateerd om de definitieve tekst vast te stellen.

Actualisatie begroting 2007

Het college nam kennis van de analyse en specificatie van de actualisatie meerjarenbegrting.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte]

Notitie rentebeleid

Het college besloot via de notitie rentebeleid de gemeenteraad een aantal voorstellen te doen voor drastische wijzigingen op het gebied van het rentebeleid. Aanleiding hiertoe zijn de veranderingen in de leningenportefeuille van de gemeente. De inhoudelijke invulling staat in de 1^e begrotingswijziging 2007.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.