Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Stadsdeel De Baarsjes
Besluitenlijst vergadering stadsdeelraad 26 september 2006


1. Aanpassing Reglement van Orde voor de Stadsdeelraad en Raadscommissies voor het Stadsdeel De Baarsjes 2006
De stadsdeelraad heeft besloten Artikel 53, lid 2 van het Reglement van Orde van de Stadsdeelraad en Raadscommissies Stadsdeel De Baarsjes 2006 te wijzigen in: `het aantal duo-raadsleden bedraagt maximaal drie per fractie'.


2. Benoeming duo-raadsleden N. Leenstra (D66), A. Masteling en J. Smits (VVD) De stadsdeelraad heeft besloten mevrouw Nienke Leenstra per 26 september 2006 te benoemen tot lid van de Raadscommissie Wonen, Algemene Zaken, Veiligheid, Grotestedenbeleid, Communicatie, de heer Anton Masteling per 26 september 2006 te benoemen tot lid van de Raadscommissie Onderwijs, Welzijn, Werk en Middelen en de heer Jeroen Smits per 26 september 2006 te benoemen tot lid van de Raadscommissie Stadsdeelwerken, Milieu, Kunst, Economische Zaken en Bestuurlijke Vernieuwing.


3. Herprofilering Jan Evertsenstraat
De stadsdeelraad heeft besloten Het Definitief Ontwerp voor de herinrichting van de Jan Evertsenstraat vast te stellen en het resterende deel van de financiering van het project ad. 570.000 mee te nemen in de begroting 2007.


4. Uitwerking Burgerinitiatief `Consultatiebureau voor Ouderen' De stadsdeelraad heeft besloten om het DB te vragen een regierol te nemen bij het onderzoek naar de behoefte aan preventieve gezondheidszorg voor ouderen (Consultatiebureau voor Ouderen) in De Baarsjes. Verder heeft de raad het DB gevraagd onderzoek te doen naar de mogelijke vormgeving daarvan, ter verkennen welke mogelijke ketenpartners interesse hebben en de raad daarover ten tijde van de voorjaarsnota 2007 (juni 2007) te informeren.


5. Uitwerking Burgerinitiatief `Meer met Parkeerbeheer' De stadsdeelraad heeft besloten het burgerinitiatief `Meer met Parkeerbeheer' niet uit te voeren.


6. Handboek Inrichting Openbare Ruimte De Baarsjes De stadsdeelraad heeft besloten het Handboek Inrichting Openbare Ruimte stadsdeel De Baarsjes vast te stellen en dit vanaf 1 januari 2007 als uitgangspunt te hanteren bij herinrichtingen. Verder heeft de Stadsdeelraad het DB verzocht bij de programmabegroting 2007 met een voorstel te komen voor versnelde realisatie van het voorgestelde kwaliteitsniveau en de bijbehorende financiering.


7. Herverdelingsvoorstel aanvragen Stichting Beheer Mercatorplein 2006 De stadsdeelraad heeft besloten het voor 2006 gereserveerde budget van 72.500 zonder cofinanciering als volgt in te zetten:

- 60.000 voor de subsidieregeling Beheer Mercatorplein;
- 12.500 voor extra promotionele activiteiten. Bladzijde 1 van 1