Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 1 september 2006

INDUSTRIELE ALLIANTIE MECHATRONICS PARTNERS OPGERICHT

Zes bedrijven uit de Zuid-Nederlandse maakindustrie hebben zich verenigd in een strategisch samenwerkingsverband: Mechatronics Partners. De alliantie, met in totaal 500 werknemers, is opgericht in navolging van de initiatieven van de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij LIOF en het bedrijfsleven om de industrie in de regio te stimuleren en te versterken.

Mechatronics Partners richt zich op het verwerven en uitvoeren van complexe opdrachten voor het ontwerp en de productie van complete modules of apparaten t.b.v. grotere, internationale maakbedrijven. Daarnaast legt de alliantie zich toe op innovatie. Door het op elkaar afstemmen van werkwijzen en ontwikkeling en het structureel delen van kennis, faciliteiten en diensten ontstaat een nieuwe, sterke partij in de maakindustrie die innovaties van conceptontwikkeling tot serieproductie kan uitvoeren.

Aan het samenwerkingsverband nemen de volgende bedrijven deel: Addit, Nedinsco en People On The Move uit Venlo, Kleeven Control/Kleeven Medical uit Horst, NMI uit Venray en Wicro uit Kessel.

Op 26 september presenteert Mechatronics Partners haar plannen voor de toekomst tijdens een feestelijk startevenement in Chateau de Raay in Baarlo. www.mechatronicspartners.com

---

Voor de redactie

Deelnemende bedrijven

· Addit, system supplier, Venlo, 70 medewerkers, (170 in Polen), http://www.addit.nl;

· Kleeven Control/Kleeven Medical, system supplier, Horst, 22 medewerkers, http://www.kleeven.nl;

· MMI, verspanend bedrijf, Venray, 42 medewerkers, http://www.mmivenray.nl;

· Nedinsco, system supplier, engineer, Venlo, 135 medewerkers, http://www.nedinsco.nl;

· People on the Move, designer, Venlo, ca 15 medewerkers, http://www.potm.nl;

· Wicro Plastics, kunststofverwerker, Kessel, 26 medewerkers, http://www.wicro.nl.

Meer informatie:
Annemarie Schrauwen, telefoonnummer +31(0)6 55 730737



---- --