Gemeente Borger-Odoorn



22-09-2006
INFORMATIE- EN DISCUSSIEAVOND OVER DE WMO IN BORGER

De gemeente Borger-Odoorn organiseert op dinsdag 26 september een informatie- en discussiebijeenkomst over de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Wmo.
Uiteraard wordt er ook in Borger-Odoorn al langer gesproken over de invoering van de Wmo op 1 januari. Tot nu toe zijn er vooral contacten geweest met belangen- en cliƫntenorganisaties en met de experts op het terrein van zorg en welzijn. Ook is er een Wmo raad ingesteld en wordten belangstellende burgers uitgenodigd om mee te denken over het Wmo beleid in een soort Wmo platform. De Wmo raad is een adviescommissie die de gemeente gevraagd of ongevraagd adviseert over zaken die met de invoering van de Wmo te maken hebben.

Publieksavond
De gemeente gaat een Wmo plan maken. In dat plan komt te staan wat de gemeente de komende vier jaar gaat doen aan maatschappelijke ondersteuning. Ook wat de gemeente wil bereiken en de manier waarop ze dat gaat doen wordt beschreven. Ter voorbereiding van dat plan wordt nu de eerste publieksavond gehouden. Alle inwoners van de gemeente zijn via een informatiepagina in het plaatselijk huis aan huis blad en op internet uitgenodigd om op 26 september om 19.15 uur naar de Kerkzaal van het ontmoetingscentrum in Borger te komen om mee te praten over de Wmo.
De bijeenkomst bestaat uit een kort informatiegedeelte, waarin wordt uitgelegd welke negen taken de gemeente na de invoering van de nieuwe wet krijgt, en een discussiedeel.
Onder leiding van presentator Roel Barkhof en met medewerking van Maters & Roberti, gespecialiseerd in "theater ter lering ende vermaak" wordt met de aanwezige belangstellende burgers en een aantal mensen uit de praktijk gediscussieerd over de Wmo. De gemeente hoopt dat een deel van de aanwezigen zich na afloop van de bijeenkomst zal melden voor het Wmo platform.