Politie Drenthe

Politie controleert kinderzitplaats
NIJEVEEN - Agenten hebben vanmorgen auto's gecontroleerd en daarbij in het bijzonder gelet op de wijze waarop kinderen in de auto zitten. Zitten ze in een goedgekeurd kinderzitje? Dragen ze gordels? etc. Vanaf 1 maart jl. zijn hierover nieuwe regels van kracht. De controles werden in de nabijheid van de basisscholen uitgevoerd. Veel kinderen werden op de juiste wijze door de ouders vervoerd, vier bestuurders kregen een bekeuring omdat ze niet aan de eisen op dit punt voldeden. (06-183313)

Voor meer informatie over kindervervoer in auto's.

Van 11.45 tot 12.15 uur controleerden agenten opnieuw op het vervoer van de kinderen. Alle kinderen werden op de juiste wijze vervoerd. Echter, drie bestuurders droegen zelf geen autogordel waarvoor ze een bekeuring kregen. (06-183419)

Koperdiefstal
COEVORDEN - De 33-jarige eigenaar van een Coevorder ijzerhandel deed aangifte van diefstal van 1000 kilo koper. Tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen werd de toegangsdeur geforceerd waarna men in de loods aan het Coevorderkanaal kon komen. Met aanhangers werd het koper op het terrein vervoerd en over de omheining gegooid. Daar werd het opgeladen en vervoerd. De politie stelt een onderzoek in. (06-183316)

Knapen mishandelen meisje
ASSEN - Aan de Kamerlingh Onneslaan werd zondagmiddag rond 14.15 uur een elfjarig meisje getreiterd en mishandeld. Zij reed op een éénwielige fiets waar zij vanaf werd geduwd evenals een ander meisje dat ook op zo'n fiets reed. Het elfjarig meisje uit Assen werd vervolgens door een knaap op de voet getrapt. Hierdoor is een zware kneuzing ontstaan en moet zij twee weken rust houden. De beide meisjes omschrijven de knapen als negroïde jongens van 15 a 16 jaar, beiden hebben kort zwart haar met krulletjes. De grootste van de twee droeg een gouden oorring. De politie zoekt naar getuigen om zo achter de identiteit van de twee 'manhaftige' knapen te komen. (06-183343)

Verkeerscontrole noodzakelijk
EMMER COMPASCUUM - Dat een verkeerscontrole nog steeds noodzakelijk is bleek dinsdagmorgen. Aan de Runde werden bestuurders gecontroleerd waarbij overtredingen werden vastgesteld. Zo werd bekeurd voor het ontbreken van de autogordel, niet handsfree bellen, onjuist bevestigen van de losbreekinrichting en rijden met aanhangwagen zonder E-aantekening op rijbewijs. Ook werd nog een bromfietser bekeurd omdat de plof te veel vermogen had en een gladde band. (06-183422)

Politie zoekt getuigen
NIEUW BALINGE - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken bij een bouwbedrijf aan de Koekoeksdijk. Via een geforceerd hek en een geforceerd raam kon men binnenkomen. Daar werd geprobeerd kasten te forceren hetgeen niet lukte. Omstreeks 02.00 uur werd in ieder geval één persoon door een gealarmeerde sleutelhouder overlopen. Met achterlating van inbrekerswerktuigen kon hij wegrennen en met een auto verdwijnen. Bij het haastig wegrijden raakte hij nog een lantaarnpaal in de omgeving van het bedrijf. Uit sporenonderzoek heeft de politie vastgesteld dat het hier om een donkerblauwe metallic BMW ging. De politie is op zoek naar de auto en de bestuurder. Het bedrijf mist geen spullen maar heeft wel veel braakschade (06-183262)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 36 12 80.