2e persbericht van dinsdag 26 september 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 26-09-2006

Eindhoven: Politie ontmantelt twee hennepkwekerijen

De politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld. De eerste werd vanmorgen in een woning aan de Echternachlaan gevonden. Er stonden 206 hennepplanten. Deze zijn vernietigd, evenals de apparatuur. In de woning is een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij bleek elders te verblijven, in een woning aan de Cotentinlaan. Daar werd een kwekerij met 543 planten gevonden. Deze kwekerij is ook geruimd. De hoofdhuurder van deze woning, een eveneens 34-jarige Eindhovenaar, meldde zich rond 16.00 uur op het politiebureau. Hij is eveneens voor verder onderzoek aangehouden.

Eindhoven: Politie pakt jongen met gestolen bromfiets

Dinsdag om 14.50 uur heeft de politie op de Bilderdijklaan een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen reed met een bromfiets over de Kerkstraat toen politiemensen hem lieten stoppen. Hij en de duopassagier droegen geen helm. Direct nadat hij stopte reed hij weer verder, over de busbaan van de Wal, tegen het verkeer in. Op de Bilderdijklaan konden de politiemensen hem pakken. De bromfiets bleek gestolen te zijn. De jongen is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Maarheeze: Roestvrij staal gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan het Rondven is tussen maandagavond 22.30 en dinsdag 12.00 uur een partij roestvrij staal weggenomen. Een gedeelte van het hekwerk rond het terrein is kapot geknipt. Er verdween ongeveer 1500 kilo aan plaatafval en 350 kilo draaikrullen. De waarde is ruim 3000 euro.

Veldhoven: Inbraak in winkel

Tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 3.25 uur is ingebroken in een winkel aan de Meent. Een ruit werd vernield. Uit de winkel zijn meerdere jassen weggehaald.