Politie Midden- en West Brabant

District Breda dinsdag 26 september

BREDA, 26 september 2006

Bredanaar aangehouden na mishandeling zoon

BREDA: De politie heeft maandagmiddag in de wijk IJpelaar een 47-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Maandagmiddag werd gemeld dat de Bredanaar afgelopen vrijdag zijn minderjarige zoon had mishandeld. Het Openbaar Ministerie gaf maandag toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Hij is in verzekering gesteld.

Beschonken automobilist aangehouden na doorrijden na aanrijding

BREDA: Maandagavond is aan de Burgemeester de Manlaan een 53-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw was rond 17:30 uur betrokken bij een eenzijdige aanrijding aan de Dr. Van Mierlostraat. Met haar auto was zij tegen een geparkeerde auto aangereden. Oplettende getuigen meldden de aanrijding bij de politie en gaven het kenteken van de weggereden auto door. Surveillerende agenten troffen de vrouw korte tijd later aan in haar auto. Zij bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Zij was niet in staat om op het ademanalyse apparaat te blazen. Een GGD arts heeft op verzoek van de politie een bloedmonster afgenomen. De uitslag daarvan laat nog even op zich wachten. Na verhoor is de Bredase met een rijverbod van 12 uur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op voor het doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed.

Politie houdt tweetal aan met kabels

ZEVENBERGEN: In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op de Oranjelaan een 37-jarige inwoner van Moerdijk en een 34-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. Het tweetal reed rond 02:40 uur over de Provincaleweg N306. Bij een onderzoek in de kofferbak werden enkele kabels met een koperen kern aangetroffen. De politie vermoedt dat de kabels afkomstig zijn van diefstal. Het tweetal kon de aanwezigheid niet verklaren en is voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau.

Bredanaar (31) op de bon in verkeerszaken

BREDA: Een 31-jarige Bredanaar heeft maandagnacht drie bekeuringen gekregen nadat agenten hem rond 02.15 uur op de Talmastraat een stopteken gaven. De auto waarin de man reed was niet verzekerd, had geen APK en ook kon de Bredanaar geen geldig rijbewijs overleggen. Bij navraag bleek dat hij ook nog wat boetes had openstaan. De auto is in beslag genomen. Het rijbewijs van de man dient in verband met een andere zaak ingevorderd te worden. Pas als hij zijn rijbewijs inlevert, krijgt hij de auto terug.

Politie jaagt op autodieven in Breda

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag tevergeefs jacht gemaakt op twee autodieven. Een oplettende burger zag dat de mannen rond 11.30 uur bij een woning aan de Ambachtenlaan inbraken, terwijl de bewoners niet thuis waren. Kort daarna kreeg de politie van een particuliere alarmcentrale een melding dat bij de inbraak een Porsche Cayenne was ontvreemd door de sleutels te stelen en dat de auto op dat moment over de A16 reed. Collegas van de Koninklijke Marechaussee pikten de Porsche op bij de Belgische grens in de richting van Breda. Diverse politiewagens hebben de achtervolging ingezet en kregen daarbij steun uit de lucht van een politiehelikopter. Uiteindelijk eindigde de achtervolging rond 13.00 uur in de Talmastraat waar de dieven de auto neerzetten. Vervolgens vluchtten zij lopend weg. De politie stelt een onderzoek in; de Porsche is daarvoor in beslaggenomen.

Snelheidscontroles in Zundert en Eten-Leur

ETTEN-LEUR: Bij een snelheidcontrole dinsdagochtend op de Sander zijn 28 automobilisten bekeurd. Ter plaatse is maximaal 50 km/uur toegestaan, de highscore was voor een automobilist die 80 km/uur reed. In totaal werden 353 passanten gecontroleerd.

ZUNDERT: Op de Kapellekestraat passeerden 293 voertuigen de radarpost. 43 passanten, op een totaal van 293, reden harder dan de toegestane 50 km/uur. Het hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur.

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2006 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Andre van den Hul