Politie Gelderland-Zuid

Jongen aangehouden voor belediging en verzet

Nijmegen, 26-09-2006 o Politiemensen zagen maandagavond in de buurt van de Malvert twee jongens lopen met allebei een gestolen fiets aan de hand. Ze renden erachteraan maar de jongens konden ontkomen.

Hierop zijn de agenten in de buurt op zoek gegaan naar de jongens en kwamen bij een jongerenhangplek tussen de 84e en 86e straat. Daar zagen zij een groep jongeren en een fiets die bij het slot beschadigd was. De agenten vroegen van wie de fiets was, maar de jongens zeiden niks. Daarop besloten de agenten de fiets mee te nemen. Op dat moment kwam er een andere jongen aanlopen die verklaarde dat het zijn fiets was. Eén van de agenten vroeg hem dat te bewijzen.

De andere agent ontdekte in de struiken ook nog vier jongens en die moesten zich legitimeren. Deze jongens gedroegen zich hierbij zeer recalcitrant en één van hen schold de agent uit.

Daarop besloten de agenten deze 17-jarige aan te houden, maar dat leverde veel verzet op van zowel de jongen zelf als de omstanders. Toen ze hem vroegen mee te gaan naar de politieauto, weigerde hij dat. De anderen probeerden uit alle macht de 17-jarige vast te houden en te voorkomen dat hij in de politieauto kwam. Toen de 17-jarige uiteindelijk in de politieauto werd gezet, probeerden de anderen hem weer uit de auto te krijgen. Tijdens het wegrijden schopten sommigen nog tegen de politieauto. Het is nog niet bekend of deze jonge(re)n iets met de diefstal van de fiets te maken hebben. (07)