Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 26-09-2006

Illegale vreemdeling

Rosmalen Maandagavond is een controle gedaan bij een bedrijf Achter de Driesprong in Rosmalen. Bij de controle werd een persoon aangetroffen die niet kon aantonen legaal in Nederland te verblijven. De 26-jarige Chinese man is voor verder onderzoek overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie Brabant-Noord. Als hij inderdaad illegaal in Nederland verblijft, zal hij zo snel mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch Maandagavond werd gemeld dat twee mannen een deur van een woning aan de Cypesstraat in s-Hertogenbosch hadden ingetrapt en enkele personen hadden mishandeld. Ter plaatse werden twee mannen, 32 en 35 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden.

Het tweetal had een deur vernield en twee personen die in de woning verbleven, een 37-jarige vrouw en een 27-jarige man uit s-Hertogenbosch hadden mishandeld. De twee slachtoffers werden hierbij gewond en zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat er tussen de personen enige tijd onenigheid was geweest. De twee mannen zijn aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Auto gestolen bij bedrijfsinbraak

s-Hertogenbosch Maandagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Europalaan in s-Hertogenbosch. Een deur werd opengebroken. Vanuit het bedrijf is een donkerblauwe Mercedes Vito bus gestolen. Het kenteken van de auto is 72-BL-SR.


------

Bij een inbraak in een berging achter een woning aan de van Broeckhovenlaan in s-Hertogenbosch is een Gilera Runner 180 motorscooter gestolen. Het kenteken van de motorscooter is MZ-47-HT.

Te veel gedronken

Sint Oedenrode Maandagavond, rond 19.15 uur, werd op de Bobbenagelseweg in Sint Oedenrode een 45-jarige man uit Liempde bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. De man blies bijna vijf keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 13 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Sint Michielsgestel In de nacht van maandag op dinsdag is een 34-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. De man wordt ervan verdacht, dat hij eerder die nacht zijn 28-jarige vriendin in Sint Michielsgestel heeft mishandeld en bedreigd. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Zonder rijbewijs

Boxtel Dinsdagmiddag werd op de Baandervrouwenlaan in Boxtel een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de 27-jarige bestuurster uit Boxtel niet in het bezit was van een rijbewijs. Verder bleek, dat de auto niet was verzekerd. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

Heesch Op de kruising Maasstraat met de Osseweg in Heesch heeft dinsdagmorgen een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een bromfietser. Beiden kwamen ten val en als gevolg van een remfout kwam een achteropkomende bromfietser ook ten val. Deze 16-jarige jongen uit Oss brak zijn pink en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De andere bromfietser, een 16-jarige jongen uit Heesch raakte niet gewond en de 13-jarige fietser uit Heesch had een sneetje in zijn hoofd. Hij is ter observatie in het ziekenhuis geweest, maar mocht daarna weer naar huis.

Veel bekeuringen bij verkeercontrole

Oss/Heesch Dinsdagochtend zijn op een drietal plaatsen, Cereslaan en Julianasingel in Oss en Nistelrodeseweg in Heesch, verkeerscontroles gehouden. In totaal werden daarbij 40 bekeuringen uitgeschreven. Elf bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden, 17 Hadden hun autogordel niet om; vier bestuurders zaten niet handsfree te bellen. Drie bromfietsen bleken niet in orde te zijn. De overige vijf bekeuringen werden uitgeschreven voor papieren die niet in orden waren en het ontbreken van gele plaatjes op een bromfiets.

Man bedreigt agente

Boxmeer De politie heeft maandagavond een 39-jarige Udenaar buiten heterdaad aangehouden voor een eerdere bedreiging en belediging van een politieagente. De man kwam zaterdag naar het politiebureau in Uden en werd boos op de agente omdat hij zijn ingevorderde rijbewijs niet terug kreeg. Vervolgens beledigde en bedreigde hij de agente. De man is ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

Cuijk Dinsdagmorgen is op Lavendel en de Katwijkseweg het verkeer gecontroleerd. Er werden 41 bekeuringen uitgeschreven. 23 Bestuurders reden te hard en 12 bekeuringen werden uitgeschreven omdat de autogordel niet werd gedragen. Zes bekeuringen waren er omdat de papieren niet orde waren.