Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom dinsdag 26 september

BERGEN OP ZOOM, 26 september 2006

Twee aanhoudingen bij burenruzie

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagmiddag een 64-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling van een 44-jarige man uit Roosendaal. De mishandeling vond plaats op de Diamantdijk, waar de 64-jarige man de 44-jarige man tegen het hoofd zou hebben geslagen met een klein mes in zijn hand. Hierdoor raakte deze man lichtgewond. Hierna ontstond een worsteling waarbij ook de dader gewond raakte. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en de hem bekende dader werd vervolgens aangehouden. Enige tijd later kwam er weer melding vanaf de Diamantdijk. Een familielid van de dader zou ruiten vernielen van de woning van het slachtoffer. De 39-jarige vrouw uit Roosendaal is aangehouden voor vernieling en verhoord op het politiebureau. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve man aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Werknemers van een bedrijf aan de Rooseveltlaan belden maandagmiddag de politie, omdat een vervelende klant het pand niet wilde verlaten. De politie verzocht de man te vertrekken, maar hij bleef weigeren. Hierop is hij aangehouden. De 41-jarige man uit Bergen op Zoom verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij is na verhoor met een bekeuring van 330,- in vrijheid gesteld.

Vrouw komt ten val met invalidenwagen

OUDENBOSCH: Op maandagmiddag raakte een 70-jarige vrouw uit Oudenbosch gewond toen ze met haar invalidenwagen tegen een geparkeerde auto aan reed. Volgens getuigen begon de wagen te slingeren en reed ze daardoor tegen de auto aan. Door de botsing kantelde de wagen en kwam de vrouw ten val. Ze is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht.

52 hardrijders tijdens snelheidscontrole

RUCPHEN: De politie hield op maandag tussen 15.20 uur en 19.50 uur een snelheidscontrole aan de Zundertseweg. Van de 830 passanten waren er 53 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

Snelheidscontroles

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft op maandag tussen 13.10 uur en 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Van Konijnenburgweg. Van de 1246 passanten waren er 141 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 82 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

BERGEN OP ZOOM: Ook op de Olympialaan is op maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 15.10 uur en 16.15 uur werden 148 overtredingen geconstateerd onder 778 bestuurders. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Automobilist mishandeld door medeweggebruikers

ROOSENDAAL: De politie kreeg maandagavond melding van mishandeling op de A 58. Een 27-jarige man uit Roosendaal reed naar Roosendaal vanuit de richting Etten-Leur, toen een andere auto hem wilde inhalen. Dit ging niet omdat één van de rijbanen was afgezet. Bij de afslag Roosendaal-Oost stopten beide voertuigen voor de stoplichten. Uit de auto die wilde inhalen stapte een man en uit een andere auto stapte ook een man. Het tweetal heeft de Roosendaler vervolgens mishandeld door hem te slaan. Hij heeft zich voor zijn verwondingen onder doktersbehandeling gesteld. Later zal aangifte opgenomen worden van het slachtoffer.

Twee verdachten aangehouden voor drugshandel

ROOSENDAAL: Het team courage van de politie zag op maandagavond dat twee mannen zich verdacht gedroegen in een auto aan de Kade. De politie controleerde de auto toen één van hen was uitgestapt. In de auto bleken meerdere verpakkingen cocaïne te liggen. De bestuurder, een 24-jarige Roosendaler, is aangehouden wegens drugshandel. De 28-jarige Roosendaler die eerder bij hem in de auto zat is aangehouden in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sigaretten gestolen bij inbraak

HOOGERHEIDE: Op maandag werd tegen 03.00 uur melding gedaan van een inbraak bij een bedrijf aan de Raadhuisstraat. De daders hadden de buitendeur van het pand open gebroken en een grote hoeveelheid sigaretten weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagmiddag een 24-jarige Roosendaler aan voor mishandeling van zijn 21-jarige Roosendaalse vriendin. De man had de vrouw bij de keel gegrepen, haar geschopt en geslagen. De vrouw deed aangifte en de man is aangehouden.

Schennispleger

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagochtend meerdere meldingen van schennispleging. Twee meisjes hadden op de Zundertseweg een man in een busje zien zitten. De man was zichzelf aan het bevredigen onderwijl hij naar de passerenden scholieren keek.

Twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Sint Josephstraat betrapte op dinsdagmiddag twee meisjes op diefstal. De meisjes van 15 en 16 jaar uit Bergen op Zoom zijn door de politie overgenomen en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld. Over hun bestraffing zal later in overleg met Justitie een beslissing worden genomen.

Man aangehouden voor auto-inbraak

HALSTEREN: De politie kreeg op maandagochtend melding van een autoinbraak aan de Dorpsstraat. Getuigen zagen de inbraak gebeuren en belden de politie. Deze kon aan de hand van het signalement een 21-jarige man uit Sint Willebrord aanhouden aan de Bremstraat. De man bleek in het bezit van de gestolen goederen afkomstig van meerdere auto-inbraken in Halsteren. Hij was echter niet in het bezit van een rijbewijs en was in het bezit en onder invloed van harddrugs. De man is in verzekering gesteld. De gestolen goederen zullen geretourneerd worden aan de rechtmatige eigenaren. De auto van de man is in beslag genomen voor onderzoek.

Jongen aangehouden na verlaten plaats ongeval

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag een 15-jarige jongen uit Oudenbosch aan voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De jongen was op de kruising tussen de Antwerpseweg en de afrit van de A58 tegen een auto aangereden. Hierna was hij ervandoor gegaan. De politie kon de jongen, die vanwege zijn leeftijd niet in bezit was van een bromfietscertificaat, korte tijd later aanhouden. De jongen is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. Later zal in overleg met justitie worden besloten wat zijn straf zal zijn.

Auteur: Inge Rijgersberg