Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Aantal plaatsen Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2007

Binnenkort beginnen op regionaal niveau weer de voorwedstrijden voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2007. Elke regionale bond heeft een bepaald aantal plaatsen per categorie te vergeven voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. Het aantal plaatsen hangt af van de prestaties van de spelers uit deze bond in het afgelopen seizoen. Het overzicht per regionale bond voor 2007 is hier te vinden. De regeling vrijplaatsen voor het NJK 2007 is hierbij van toepassing. Deze kunt u hier lezen. Zie het origineel
Daarnaast zijn er vrije plaatsen voor de kampioenen, de open kampioenen en de voor Jong Oranje geselecteerden. Deze treft u hier aan.

Bij de meisjes A zal er ook dit seizoen eerst een halve finale worden gespeeld. De halve finale meisjes A zal gespeeld worden in het weekend van 6 en 7 april 2007 in Waalwijk. De zes hoogste ratinghoudsters zijn vrijgesteld van het spelen van de halve finale. Zijn er meer dan acht deelneemsters in de halve finale dan spelen de laagste ratinghoudsters in de periode 15 februari - 1 april 2007 een voormatch. Per match wordt gekeken waar deze kan plaatsvinden en op welke data.
---