BedrijfsautoRAI

Vernieuwde Toyota Hiace met nieuw front

(9/26/2006)
Toyota introduceert een vernieuwde, krachtigere versie van de legendarische Hiace en sluit daarmee aan op de specifieke wensen van de klanten met betrekking tot betrouwbaarheid, flexibiliteit en kostenbeheersing. Een saillant detail: de prijs van de nieuwe Hiace ligt gemiddeld 1.000 euro lager dan bij het vorige model. De Hiace heeft een nieuwe opgefrist, robuust front, een opgewaardeerd interieur en meer veiligheidsvoorzieningen. Bovendien zijn er 2 krachtige versies van de 2.5 D-4D dieselmotor: een versie met 70 kW (95 pk) en een versie met 86 kW (117 pk). Deze nieuwe motoren voldoen aan de Euro IV-emissienorm en bieden een perfecte mix van hoge prestaties, een laag verbruik en lage onderhoudskosten.

Uiteraard behoudt de Hiace al zijn bekende, gebruikersvriendelijke voorzieningen die hem wereldwijd zijn reputatie gaven op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Deze eigenschappen en het hoge serviceniveau van de Toyota dealers zorgden ervoor dat de Hiace een cruciale rol is gaan spelen in het dagelijks leven van honderdduizenden zakelijke gebruikers.

Een populaire keus

* Meer dan 365.000 Toyotaâs Hiace op de Europese wegen
* Lage operationele kosten

* Hoge restwaarde

De Hiace staat bekend om zijn betrouwbaarheid, lage kosten en prettige rijeigenschappen, daarom is de Toyota Hiace veel gekozen in het segment van lichte bedrijfswagens. Er rijden meer dan 365.000 exemplaren van de Hiace in Europa. Zonder uitzondering zijn dit tevreden en loyale klanten, die steeds opnieuw voor de Hiace kiezen.

De jaarlijkse verkoop ligt rond de 15.000 eenheden. Dit verkoopresultaat is de laatste jaren opmerkelijk constant gebleven, ondanks het feit dat er in het zeer competitieve segment van de Hiace veel nieuwkomers zijn geïntroduceerd.

Waarom de Hiace zo populair is, ligt voor de hand. Zijn kwaliteit is legendarisch, evenals zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en de lage lasten, onderstreept door een hoge restwaarde. De huidige generatie Hiace verslaat op de belangrijkste Europese markten nog altijd de belangrijkste concurrenten als het gaat om de restwaarde na drie jaar en 100.000 kilometer (bron: EurotaxGlassâs). De verbeteringen voor het modeljaar 2007 hebben tot doel de Hiace nóg veelzijdiger te maken en de berijder betere prestaties, meer comfort en topkwaliteit te bieden.

Krachtige 2.5 D-4D Common Rail turbodieselmotoren
* Keuze uit 2 versies: 95 of 117 pk

* Enorme toename van koppel voor soepel en ontspannen rijden
* Voldoet aan Euro IV-emissienorm

* Lage vaste en variabele lasten

Er zijn sterkere dieselmotoren beschikbaar voor de Toyota Hiace. Het gaat om de jongste generatie krachtbronnen, gebaseerd op de geavanceerde 2KD-FTV motor met D-4D common rail technologie. En net als voorheen, kan de klant bij de nieuwe Hiace opnieuw kiezen voor de motor die het best aansluit op zijn of haar individuele wensen.

Meer vermogen, meer koppel

De basismotor 2.5 D-4D met intercooler heeft 7 pk meer, waarmee het maximumvermogen nu op 95 pk bij 3.600 toeren per minuut uitkomt. Het koppel steeg met 38 Nm aanzienlijk tot een waarde van 230 Nm, beschikbaar tussen 1.400 en 2.800 toeren per minuut. Nóg indrukwekkender is de vermogenstoename van de sterkere 2.5 D-4D, die eveneens is uitgerust met een fors bemeten intercooler om het rendement te verhogen. Het maximumvermogen steeg naar 117 pk (een toename met 15 pk), het koppel steeg met 34 Nm naar 294 Nm tussen
1.600 en 2.400 toeren per minuut.

Dankzij de goede balans tussen vermogen en koppel van deze 2 nieuwe motoren, weet de Toyota Hiace zich verzekerd van een prominente plaats in de Europese bestelwagenmarkt. Beide motoren voldoen aan de Euro IV-emissienorm. De prestaties zijn sterk verbeterd, terwijl het verbruik en de onderhoudskosten aangenaam laag zijn gebleven. De Toyota Hiace heeft een topsnelheid van 152 km/u (de meest krachtige versie) en de acceleratie bij inhaalmanoeuvres van 80 km/u naar 100 km/u verloopt 2 seconden sneller, waarmee de Hiace bovenaan staat in zijn klasse. Ook het brandstofverbruik van de Toyota Hiace is lager. De 2.5 D-4D met 117 pk (4X2, handgeschakelde vijfversnellingsbak) verbruikt 8,5 l/100 km in plaats van de 8,7 l/100 km van de huidige generatie (cijfers volgens EG norm).

Opgefrist uiterlijk, fraai interieur

* Aantrekkelijker voorkomen dat kracht en robuustheid uitstraalt
* Hoogstaande afwerking van het interieur
* ABS standaard

* Bestuurdersairbag standaard

Het sterke, betrouwbare imago van de Toyota Hiace krijgt voor het modeljaar 2007 een flinke impuls dankzij een nieuw front en een fraaier interieur.

De vernieuwde Hiace heeft extra geprononceerde lijnen op de motorkap en een prominentere grille en bumper. Blikvangers zijn de grotere koplampen met hun multireflectoren. Het parkeerlicht en de richtingaanwijzer gaan nu schuil achter één helder glas, voor een eigentijds gezicht. De uitstraling van het front is ook sterk verbeterd door de grotere overhang, die toenam met 80 mm.

De veranderingen aan het interieur zijn toegespitst op een hoger kwaliteitsgevoel, waarmee een prettig werkklimaat is gecreëerd. In het oog springen het nieuwe 4-spaaks stuurwiel, dat een meer personenautoachtig gevoel geeft, en het aluminiumkleurige middendeel van het dashboard. De bekledingsstoffen van de stoelen zijn fris en eigentijds. Als accessoire is er een uitgebreide radio /CD-speler leverbaar die nog uit te breiden is met een turn-by-turn DVD navigatiesysteem. Daarnaast is er een full map DVD-navigatiesysteem leverbaar waarin een radio/CD-speler geïntegreerd is.

ABS en een bestuurdersairbag zijn nu standaard. De passieve veiligheid nam tevens toe door de montage van veiligheidsgordels met spankrachtbegrenzers, die samenwerken met de SRS-airbags en de kracht op het bovenlichaam bij een ongeval sterk verminderen. Actieve veiligheid is een minstens zo belangrijk aankoopargument binnen de bedrijfsautomarkt en daarom is een remsysteem met ABS standaard op de Hiace.

Brede keus in modellen

* Passende oplossing voor alle gebruiksdoeleinden
* Gemakkelijke, wijd openslaande deuren

Ook bij de nieuwe Toyota Hiace is sprake van een variëteit aan carrosserievarianten en laadvermogens. De Gesloten Bestelbus met 3 zitplaatsen, is er met een korte en lange wielbasis (GVW 2,8 tot 3,0 ton), met 2WD of 4WD en is standaard voorzien van één of optioneel van twee schuifdeuren. Voor de achterzijde is er de keuze uit een enkele klep of twee deuren die tot een hoek van 180 graden kunnen openen. Met een laadlengte van 2.355 mm (versie met korte wielbasis) biedt de Hiace ruimte aan twee Europallets. De laadvloer van de versie met lange wielbasis heeft een lengte van 2.780 mm.

Alle gesloten bestelbus uitvoeringen kunnen ook als Dubbel Cabine uitvoering worden geleverd. Daarnaast is de Hiace ook leverbaar als Personenbus, zowel in korte als lange wielbasis. Bovendien is er bij de Personenbus een luxe Executive uitvoering leverbaar.

Gemiddeld ⬠1.000,- goedkoper dan voorganger
De prijs van deze nieuwe Toyota Hiace modellen is gemiddeld ⬠1.000,- lager dan het vorige model, waardoor de prijsstelling met recht competitief mag worden genoemd.

De nieuwe Toyota Hiace is per direct te koop vanaf ⬠15.990,- excl. BTW en BPM en staat vanaf oktober bij de Toyota dealer.