Gemeente Eersel


Nieuwsberichten


26-09-2006
Oproep nieuwe klankbordgroep voor alternatief parkeren Markt

Zoals u al heeft kunnen lezen, gaat het Centrum van Eersel op de schop. Aanleiding daarvoor is onder andere de hoeveelheid rijdende en geparkeerde auto's. De parel van Eersel krijgt weer de glans die het verdient. Vandaar dat de gemeente Eersel werkt aan het Centrumplan.

Een van de onderdelen in het Centrumplan is een alternatief voor het parkeren op de Markt. De plannen zijn er om aan de oostkant van de Markt tussen het zwembad, het oude gemeentehuis, het Areven en het parkeerterrein van de EDAH parkeerplaatsen te realiseren. Hieraan gekoppeld komt er natuurontwikkeling in het gebied.

Om deze plannen af te stemmen op de wensen van belanghebbenden in de omgeving willen we een klankbordgroep oprichten die over de inhoud van de plannen wil meepraten. De klankbordgroep krijgt een adviserende rol in het ontwerpproces en zal twee bijeenkomsten in de avond van maximaal 2 uur bij elkaar komen. In die klankbordgroep kunnen tien belanghebbende inwoners zitting hebben. De door de klankbordgroep beoordeelde voorstellen worden ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Als u graag van deze klankbordgroep deel uitmaakt, dan kunt u zich vóór 11 oktober a.s. aanmelden bij Sjef Wilgers, e-mail of telefoon 06-150 93 103. Als er te veel aanmeldingen zijn, zullen we een selectie moeten maken uitgaande van een evenredige verdeling van de verschillende belangen.