Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

26-09-2006
'Jouw honk, jouw mening!'

Overleg met partijen
Het interactieve project 'Jouw honk, jouw mening!' is volop in voorbereiding. Bijzonder aan dit project is de inbreng van de jongeren zelf. Bij de start van het project vorig jaar september zijn enquêtes ingevuld door jongeren van 12 -16 jaar uit Eersel. Ook is er een speciale avond voor deze groep georganiseerd waar zij hun ideeën over een toekomstig jeugdhonk kwijt konden. Daarna is een honkbouwteam (jeugdige ambassadeurs) gevormd dat het hele proces van dichtbij volgt. Ook is er een uitstapje gemaakt naar een jongerencentrum in de buurt. Een aantal jongeren uit het honkbouwteam hebben bij de architect aan de tekentafel gezeten om mee te denken over de indeling van het jeugdhonk. Al deze inspanningen hebben geleid tot een voorlopig plan.

Er is ook overleg gepleegd met de omwonenden over de komst van het jeugdhonk. Vragen en suggesties van de direct omwonenden zijn mede van invloed geweest op het voorlopige plan. De voornaamste zorg was die van geluidsoverlast. Dit punt in relatie tot de wensen van onder andere medegebruiker stichting JAM en de jongeren zelf die graag muziek ten gehore willen brengen in het nieuwe jeugdhonk, hebben er toe geleid dat er extra geld ter beschikking is gesteld door de gemeenteraad. Met dit geld kunnen maatregelen getroffen worden om de gevreesde geluidsoverlast zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Behalve medegebruik van het jeugdhonk, heeft Stichting JAM ook wensen ten aanzien van het gebouw waar ze nu gebruik van maken. Hierover wordt de komende weken tussen Stichting JAM en de gemeente overleg gepleegd om af te spreken wat er allemaal gelijktijdig meegenomen kan worden bij de realisatie van het jeugdhonk.

Jongerenopbouwwerk ook ter ondersteuning van het jeugdhonk In het nieuwe jeugdhonk komt straks ook kantoorruimte voor de jongerenwerkers in Eersel. Marcelino Thuis en Olga van Lierop zijn de consulenten van Jeugd-punt die in Eersel werkzaam zijn. U heeft in een van de vorige edities van de Hint kunnen lezen dat jeugdpunt sinds 1 juni 2006 in 4 kempengemeenten actief is. Jeugdpunt is actief betrokken bij de voorbereiding van het jeugdhonk.

Ontwerp-prijsvraag
Komend weekend valt er weer een nieuwsbrief bij de Eerselse jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar in de brievenbus. In deze nieuwsbrief kunnen zij lezen wat er tot nu toe gedaan is en ze worden uitgedaagd om mee te doen aan een ontwerp-prijsvraag. Het gaat om ideeën voor de gevel van het jeugdhonk. De jongeren kunnen hiermee 2 kaartjes voor een pretpark winnen. Bovendien willen we onderdelen van het winnende ontwerp, of misschien wel het hele ontwerp, gaan gebruiken voor het jeugdhonk. Jongeren die het een uitdaging vinden om mee te doen en wat hulp kunnen gebruiken bij de ontwerp-prijsvraag kunnen op 3 oktober terecht in de units naast het gemeenthuis. De jongerenwerkers zullen hier aanwezig zijn om ondersteuning te bieden. Deze activiteit start om 15.30 uur en is om 17.00 afgelopen. Alle jongeren zijn van harte welkom!

Zie voor meer informatie de website www.jouwhonk.nl Hier zijn onder andere de nieuwsbrieven te downloaden.