IGEL Technology lanceert `s werelds breedste reeks thin clients


Forse uitbreiding productreeks met thin clients die met tablet-schermen, quad-schermen en LCD-schermen zijn geïntegreerd

BREMEN, 20060926 -- IGEL Technology breidt haar productreeks uit met drie nieuwe productseries: de IGEL ProScribe thin client-tablet voor mobiele toepassingen, de IGEL Elegance thin client met een geïntegreerd 17" TFT-beeldscherm en de IGEL PanaVeo thin client, die is uitgerust met een quad-beeldscherm. De uitgebreide productreeks van IGEL stelt bedrijven in staat om voor vrijwel elke toepassing en in vrijwel iedere markt veilige en beheerbare digitale toegangsmogelijkheden aan hun infrastructuur toe te voegen.

Om een zo groot mogelijk niveau van operationele flexibiliteit en beveiliging te bieden, worden alle drie nieuwe productseries geleverd met IGELS `embedded' Flash Linux- of Windows Xpe-platform. De nieuwe modellen zijn stuk voor stuk uitgerust met het breedst mogelijke scala aan digitale diensten die binnen de branche verkrijgbaar is. Deze diensten worden geleverd door de firmware van IGEL en omvatten onder andere toegang op basis van terminalemulatie, ICA, RDP, multimedia-streaming en Voice over IP. Ook inbegrepen zijn smart card-beveiliging en toegang op afstand op basis van verschillende VPN-protocols. Op alle thin clients staat de IGEL Remote Manager garant voor vereenvoudigd centraal beheer en een simpele configuratie.

IGEL ProScribe: een reeks ultramobiele thin clients
De nieuwe IGEL ProScribe-serie brengt alle kenmerken van stationaire thin clients samen in een veilig, flexibel en snel presterend mobiel tablet-toestel. De ProScribe wordt aangedreven door een snelle VIA Eden 1 GHz CPU-processor en is uitgerust met een geïntegreerde WiFi (802.11b/g)-kaart en een 12,1" XGA-beeldscherm met een hoge resolutie van 1024 x 768. De thin client kan worden voorzien van smart card-beveiliging met behulp van een optionele smart card-lezer die op de PCMCIA-interface kan worden aangesloten. De IGEL ProScribe weegt slechts 1,85 kilo en is voorzien van een lithium-ion batterij met een werkduur van drie uur. De ProScribe is verkrijgbaar in twee modellen: de IGEL-8300 LX met het IGEL Linux-platform en de IGEL-8600 XP met het Microsoft Windows XP Embedded-platform. Typische toepassingsscenario's voor de IGEL ProScribe-reeks zijn onder andere mobiel werken in de logistieke sector, detailhandel, productieindustrie en gezondheidszorg.
IGEL PanaVeo: een reeks van thin clients met ondersteuning voor meerdere beeldschermen
De nieuwe IGEL PanaVeo-serie combineert het uiterst efficiënte Intel Celeron M-platform met de hoogwaardige grafische functies van Matrox EpicA-kaarten. De laatstgenoemde serie grafische kaarten is speciaal ontwikkeld voor thin clients en verbruikt minder dan 11 watt aan stroom bij een gelijktijdig gebruik van meerdere digitale of analoge beeldschermen. De IGEL PanaVeo-modellen IGE-7302 LX en IGEL-7602 XP integreren een Matrox EpicA TC2 voor gebruik met maximaal twee beeldschermen. De IGEL-7304 LX en IGEL-7604 XP zijn uitgerust met de Matrox EpicA TC4, die output biedt naar maar liefst vier beeldschermen. Daarnaast bieden de modellen ondersteuning voor speciale formaten, zoals een 16:9 breedbeeldscherm of beeldschermen met een hoge resolutie van 2048 x 1536. Ondanks deze opmerkelijke grafische prestatie behoeft het baanbrekende PanaVeo-ontwerp geen ventilator. De PanaVeo-serie is met name geschikt voor omgevingen waarin grote hoeveelheden informatie moeten worden verwerkt binnen omgevingen waarin sprake is van een beperkte ruimte, zoals beursvloeren, commandocentra en industriële bedieningsruimten.

IGEL Elegance: een reeks van geïntegreerde thin clients
De IGEL Elegance-serie is speciaal ontwikkeld voor klanten die behoefte hebben aan een aantrekkelijk ogende, ruimtebesparende oplossing die een hoogwaardig 17" TFT-beeldscherm combineert met de nieuwste IGEL Clever Client. De Elegance-modellen IGEL-3917 LX en IGEL-9617 XP zijn uitgerust met een 1 GHz VIA Eden-CPU en 256 MB aan RAM-geheugen en worden standaard geleverd met een ingebouwde smart card-lezer en WiFi-(802.11b/g)-kaart. Een optioneel touch screen maakt interactieve en intuïtief ontworpen oplossingen mogelijk. Typische toepassingsgebieden voor de IGEL Elegance-serie zijn luchthavens, banken, recepties, ziekenhuizen, winkels en overheidsloketten.
"IGEL Technology biedt de breedste reeks van thin clients die momenteel door een enkele wereldwijde leverancier worden aangeboden, en kunnen met een centrale management tool worden beheerd. Hierdoor kan vrijwel elk onderdeel van praktisch iedere mogelijke organisatie profiteren van de aanzienlijke voordelen van thin clients en server-based computing. Deze prestatie getuigt van onze kracht, stabiliteit en uitmuntend Duits ingenieursvernuft", aldus Stephen Yeo, Worldwide Strategic Marketing Director bij IGEL Technology.

Over IGEL Technology
IGEL Technology GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt een volledige reeks van Linux- en Windows-gebaseerde terminals en thin clients. IGEL is een leider in technologie en een van de topfabrikanten in de wereld (met een zesde plaats onder de meer succesvolle producten van thin clients, volgens IDC). Het succes van IGEL is gebaseerd op vier kerncompetenties: Thin Clients: De brede, cross-platform productlijn en het enorm functionele bereik van de innovatieve firmware kan eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande ICT-infrastructuren om de productiviteit en efficiëntie van een bedrijfsbrede ICT-infrastructuur permanent te optimaliseren. Ontwikkeling: Dankzij superieure expertise in terminals en thin clients is de mogelijkheid om tegemoet te komen aan individuele klantenwensen een belangrijk voordeel naast de uitstekende hardware. Diensten: Het uitgebreide netwerk voor ondersteuning zorgt ervoor dat aanvragen van klanten prompt afgehandeld worden en dat de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is. Oplossingen: IGEL Clever Clients hebben wereldwijd succes gerealiseerd en voorzien in specifieke oplossingen voor veel verschillende industrieën. IGEL is een van de oprichters van het European Thin Client Forum en gelieerd aan de wereldwijde Melchers Group.





IGEL Technology