Psychologisch adviesbureau kiest nieuwe benadering in testen


UTRECHT, 20060926 -- Met de profielscan als product kiest En Profiel vanaf september voor een vernieuwende benadering in psychologische testen. Lijnrecht tegenover de traditionele psychologie is het uitgangspunt van deze scan `wat kan iemand wèl?' En Profiel wil met de profielscan bijdragen aan een andere kijk op het menselijk kapitaal binnen organisaties.

Mensen ontwikkelen zich veel sneller op gebieden waar hun grootste talenten liggen, dan op het gebied van hun zwaktes. Paradoxaal genoeg ligt binnen organisaties de focus van managers doorgaans op het verbeteren van `zwaktegebieden' van hun werknemers.

`Het zou werkgevers veel geld opleveren als ze kennis hebben van de talenten van hun werknemers. Mensen excelleren op gebieden waar hun talenten liggen. Wanneer je in de toewijzing van functies dit als uitgangspunt neemt levert dat betere resultaten op. Daarnaast halen mensen meer werkplezier uit taken waar ze goed in zijn. Je houdt op deze manier je personeel gemotiveerd en betrokken bij je organisatie', aldus Annemarie van Bruinisse (eigenaar En Profiel en psycholoog NIP).

En Profiel gebruikt de profielscan als instrument om talenten van werknemers in kaart te brengen. Het resultaat is een profielschets van persoonlijke eigenschappen vertaald naar talenten en de functionele meerwaarde hiervan. Daarnaast worden kandidaten en managers die met de uitkomsten aan het werk gaan intensief begeleid.