Nationale Taptoe verhuist naar Rotterdam

Ministerie def

http://www.mindef.nl

De Nationale Taptoe vindt dit jaar van woensdag 27 september tot en met zondag 1 oktober 2006 plaats op een nieuwe locatie: het zalencomplex Ahoy in Rotterdam. De organisatie verwacht dat met Ahoy meer bezoekers kunnen worden aangetrokken en een rendabele exploitatie kan worden bereikt. Ook de naam van de Taptoe verandert en heet voortaan 'The Netherlands Military Tattoo'.

Vorig jaar vond de Taptoe nog in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch plaats. Destijds werd voor deze plaats gekozen op basis van te verwachten bezoekersaantallen en financiële opbrengst. Ondanks een succesvolle show zijn die verwachtingen niet geheel uitgekomen. Na overleg met de Gemeente Rotterdam zijn Defensie en de Stichting Nationale Taptoe (SNT) er van overtuigd dat met de nieuwe locatie in Ahoy, wel de beoogde bezoekersaantallen worden behaald en dat tevens een gezonde exploitatie mogelijk is. Voorafgaand aan de Taptoe trekt op zaterdag 23 september een muzikale optocht ('street-parade') door het centrum van Rotterdam.

De naam 'The Netherlands Military Tattoo' benadrukt dat de Taptoe zich heeft ontwikkeld tot een internationaal topevenement, onder meer door in haar show steeds meer internationaal befaamde (militaire) orkesten en groepen op te nemen. Samen met de 'Edinburgh Military Tattoo' en de Canadese 'Nova Scotia International Tattoo' behoort 'The Netherlands Military Tattoo' tot de drie meest befaamde Taptoes van de wereld.




Ministerie van Defensie