Ingezonden persbericht


Microsoft X06: Barcelona

Groot Europees game-event laat zien wat ons te wachten staat in next-generation gaming

Schiphol-Rijk, 22 juni 2006 - X06, het grootschalige evenement voor de games- en entertainmentindustrie, vindt dit jaar op 27 en 28 september plaats in Barcelona. Media, partners, publishers en ontwikkelaars uit heel Europa worden uitgenodigd om naar Barcelona te komen, om daar zelf te beleven wat ons te wachten staat op het gebied van next-generation gaming op Xbox 360 en Games for Windows.

Tijdens X06 onthult Microsoft zijn nieuwste plannen voor de Xbox 360, met nieuwe next generation gametitels, een reeks nieuwe accessoires, nieuwe mogelijkheden voor entertainment via Xbox Live en nieuwe Games for Windows. Verder zullen onafhankelijke gamepublishers en ontwikkelaars vele nieuwe Xbox 360- en Games for Windows-gametitels aankondigen en demonstreren.

Tijdens eerdere X0-events werden belangrijke aankondigingen gedaan, zoals de Europese prijzen voor de Xbox (2001), Xbox Live en de overname van Rare (2002), de Xbox branding (2003) en de geweldige games line-up voor Xbox 360 (2005). Ook dit jaar kunnen bezoekers weer rekenen op belangrijke aankondigingen en ongekende next-generation gamebelevingen.

Dit jaar zullen ook voor het eerst gasten uit Zuid Afrika, Hongarije, Tsjechië, de Slowaakse Republiek en Polen deelnemen. In deze landen komt de Xbox 360 voor het eind van dit jaar op de markt.

De komende weken zal Microsoft meer bekendmaken over X06. De toegang tot X06 is uitsluitend op persoonlijke uitnodiging.