Ingezonden persbericht


Twee belangrijke acts niet op het UK festival
GEEN Lou Rhodes en GEEN Matthew Herbert

De tweede editie van het EuropaFestival met United Kingdom in focus gaat vanavond van start en heeft twee zware tegenvallers nog voor het festival goed en wel van start is . Twee peilers van het festival hebben (om persoonlijke redenen) helaas moeten afhaken. Lou Rhodes is geveld door de griep en zal niet op vrijdag 8 en zaterdagavond 9 een gratis concert in café LV verzorgen.

De plaats van Lou Rhodes zal worden ingenomen door voormalig sessiegitarist van Lamb: Oddur Runarsson. Zo lijkt onbedoeld een continuiteit zich aan te dienen. Een IJslander neemt de muzikale fakkel over en slaat zo een brug tussen de eerste en de tweede editie van het EuropaFestival.

Oddur

Ook een concert later in het festival zal tot grote spijt van de festival organisatie niet doorgaan: Matthew Herbert heeft helaas het concert op 27 september moeten afzeggen. Wij hopen later in het jaar alsnog Herbert in Lantaren/Venster te verwelkomen.

Voor dit laatste concert zal geen vervangende act worden gezocht tijdens het festival.

Voor actuele festivalinformatie: www.europafestival.com

Vriendelijke groet,

Hans E. Merts

publiciteit muziek

Theater Lantaren/Venster

merts@lantaren-venster.nl

Telefonisch reserveren: 010 - 2 77 22 77

Europa Festival UK is een initiatief van Lantaren/Venster. In samenwerking met Rotown, Laurenskerk Rotterdam, Jazzcafé Dizzy, off_corso, Filmhuis Den Haag en Melkweg Cinema Amsterdam.

Het festival is onderdeel van September in Rotterdam.