Ingezonden persbericht


Verschil moet er zijn, maar discriminatie niet!

Op woensdagmiddag 27 september spelen Amsterdamse schoolkinderen onder aanvoering van diverse spelers van grote voetbalclubs, waaronder Feyenoord en FC Utrecht, in een toernooi tegen discriminatie. Hiermee laten zij zien dat er in de sport geen plaats is voor discriminatie. Het toernooi vindt plaats op het Cruyff Court in stadsdeel Bos en Lommer in Amsterdam en wordt georganiseerd in het kader van de EU brede campagne 'Verschil moet er zijn. Discriminatie niet.'

Voorafgaand aan het toernooi vindt een voorlichting- en brainstormbijeenkomst plaats met ongeveer tachtig kinderen van verschillende Amsterdamse scholen. Tijdens deze bijeenkomst gaan de leerlingen met elkaar in gesprek over het thema 'discriminatie' en wat dit voor hen betekent. De bijeenkomst wordt geleid door Mohammed Allach en voorlichters van het Meldpunt Discriminatie Amsterdam. Mohammed Allach, ambassadeur van de campagne, heeft onlangs zijn carrière als profvoetballer afgesloten en is oprichter van de Stichting Maroquistars.

De Europese campagne 'Verschil moet er zijn. Discriminatie niet.' is een initiatief van de Europese unie en informeert burgers over de rechten die zij hebben op het gebied van discriminatie. De campagne richt zich op alle mogelijke discriminatiegronden: ras, etnische afkomst, religie of geloof, leeftijd, invaliditeit en seksuele voorkeur.

Om 15.00 uur start het toernooi op het Cruyff Court. Bij het toernooi zijn verschillende vertegenwoordigers van betrokken organisaties aanwezig, waaronder de Nationale Jeugdraad, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en E-Quality. Ook zal er een politieke vertegenwoordiging vanuit het stadsdeel Bos en Lommer aanwezig zijn.

Iedereen is van harte uitgenodigd om bij het toernooi aanwezig te zijn!



Ingezonden persbericht