Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Bewegingsachterstand van kinderen in Meppel kan worden verminderd! (18-9-2006)

Voor kinderen met een bewegingsachterstand is er woensdag 27 september een ClubExtra instuif van 14.00-15.30 uur in de gymnastiekzaal van FC Meppel, Gerard Doustraat 15 Meppel. De activiteit wordt georganiseerd door gymnastiekvereniging FC Meppel.

Kinderen in de leeftijd vanaf 4-12 jaar kunnen door verschillende oorzaken te maken krijgen met een bewegingsachterstand. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles op school, maar ook bij het sporten bij een vereniging of bij het "buiten spelen" kunnen deze kinderen vaak niet meedoen met hun leeftijdsgenootjes. Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op kinderen met een bewegingsachterstand. Daarom dreigt deze groep tussen wal en schip te vallen.

ClubExtra

In de ClubExtra lessen krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat de groep waarin gesport wordt klein is (maximaal 10). Belangrijk is dat kinderen weer plezier gaan beleven aan het samen bewegen met andere kinderen. De activiteiten worden op een zodanige wijze aangeboden, dat kinderen regelmatig aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen. Het niveau van de kinderen wordt spelenderwijs verbeterd door de activiteiten âstapje voor stapjeâ moeilijker te maken. Als kinderen hun bewegingsachterstand ten opzichte van leeftijdsgenootjes hebben ingelopen, kunnen ze overstappen naar een reguliere sportvereniging. De doelstelling van ClubExtra is kinderen binnen twee jaar weer aansluiting te laten vinden bij leeftijdsgenoten in een "gewone" sportvereniging.

ClubExtra informatie Meppel

Informatie geeft sportconsulent Mirjam Berghuis van SportDrenthe, telefoon 0528-233775 of www.clubextradrenthe.nl