Gemeente Kerkrade

18-09-2006

18.09.06: Buurtverenigingen en herstructurering Heilust centraal in televisieprogramma's

Op woensdag 27 september zendt Stichting Plus voorafgaand (18.00 uur) en na afloop van de raadsvergadering de nieuwe afleveringen uit van `Buurt TV' en `Kerkrade in Beeld'. De uitzending wordt vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober, in een carrousel afgewisseld met de kabelkrant, tussen 17.00 uur en 22.00 uur herhaald. De programma's en de raadsvergadering zijn te zien op de lokale televisie van Kerkrade, kanaal 22+. Vanaf maandag 9 oktober kunnen `Buurt TV' en `Kerkrade in Beeld' ook bekeken worden op www.kerkrade.nl.

`Buurt TV': Buurtverenigingen en `Buurtcup Gracht' `Buurt TV' is een programma voor en over de buurt en laat dit keer zien hoe bewoners actief aan de slag gaan om de leefbaarheid in hun eigen omgeving te verbeteren. Centraal hierin staan de buurtverenigingen die een belangrijke rol vervullen bij de betrokkenheid die de mensen hebben bij hun eigen buurt. `Buurt TV' was deze zomer te gast bij een aantal activiteiten. Zo bezocht het team de buurtfeesten in de van Meertenstraat, op het plein Tarwe/Rogge en bij het trapveldje bij de brede school. Verder namen we een kijkje bij de `Buurtcup Gracht'. In 2004 was de `Buurtcup Gracht' nog een initiatief van de gemeente maar inmiddels (met succes!) volledig georganiseerd door bewoners. De organisatie en de bezoekers komen aan het woord. Wilt u ook een keer iets organiseren in uw buurt en kunt u een handje hulp kunnen gebruiken? `Buurt TV' wijst u de weg.

`Kerkrade in Beeld': Herstructurering Heilust
`Kerkrade in Beeld' gaat in op de herstructurering van de wijk Heilust. De afgelopen jaren heeft de gemeente voor ongeveer twee miljoen euro geïnvesteerd in diverse straten en de openbare ruimte. Hestia woongroep voert op dit moment een ingrijpend herstructureringsplan uit. 500 Woningen die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd worden gesloopt. Hiervoor komen 300 hoogwaardige nieuwbouwwoningen terug. Doordat de bebouwing minder dicht wordt, is er straks meer plaats voor groen. Het hele project zal tien jaar gaan duren. `Kerkrade in Beeld' laat zien hoe dit de komende jaren aangepakt wordt en wat dit betekent voor de bewoners van Heilust.