Gemeente Wageningen

Wageningen krijgt bezoek van partnergemeente GödöllÅ

Van 27 tot en met 30 september a.s. ontvangt de gemeente Wageningen een breed samengestelde delegatie van 50 personen uit de partnergemeente Gödöllo`. De delegatie bestaat onder andere uit leerkrachten en leerlingen, leden van een vrouwenorganisatie, leden van een gezondheidsorganisatie en medewerkers van een natuurorganisatie. De organisatie van het bezoek is in handen van de Stichting Stedenband Wageningen-Gödöllo` en de gemeente Wageningen.

De Hongaarse gasten worden op woensdag 27 september welkom geheten door burgemeester Geert van Rumund bij De Patio (Costerweg 5) en ondergebracht in gastgezinnen. De gasten volgen 3 dagen een gevarieerd programma dat dit jaar in het teken staat van vrijwilligerswerk. Verschillende organisaties uit Wageningen werken mee aan het bezoek. Vrijdag staat in het teken van de groepsuitwisselingen. De verschillende groepen zijn de hele dag te gast bij soortgelijke groepen uit Wageningen om kennis over te dragen en om te praten over verschillende onderwerpen. `s Avonds vindt er een afscheidsfeest plaats in het WICC waar zowel de Hongaarse gasten als de gastgezinnen bij aanwezig zijn. Wethouder Stella Efdé is daarbij aanwezig en zal een toespraak houden.
Zaterdag brengen de Hongaren een bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem, een organisatie die veel werkt met vrijwilligers. De Hongaren reizen na het bezoek aan het Openluchtmuseum terug naar Hongarije. Sinds 1992 heeft de gemeente een stedenband met de Hongaarse gemeente Gödöllõ. Elk jaar vindt er een uitwisseling plaats en dit jaar krijgt Wageningen weer bezoek.