Gemeente Uithoorn


Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Buurtschouw Zijdelwaard

19 september 2006 print
Op 27 september wordt, in het kader van buurtbeheer, een deel van de wijk Zijdelwaard geschouwd. Het gaat om de straten: Tesselschadelaan, J. Catslaan, J. v/d Vondellaan, Valeriuslaan, J. Luikenlaan, Brederodelaan, C. Huygenslaan, P.C. Hooftlaan.

De schouw start om 19.00 uur bij de winkels in de bocht van de J. v/d Vondelaan.

Meelopen en meepraten

Bewoners en gebruikers van dit deel van de wijk Zijdelwaard worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de buurtschouw. Zij maken dagelijks gebruik van hun buurt en weten daarom als geen ander welke zaken er spelen. Gezamenlijk wordt een wandeling door de buurt gemaakt. Alle deelnemers worden in de gelegenheid gesteld zijn/haar op- en aanmerkingen over het wonen en leven in de buurt kenbaar te maken. Het kan daarbij om van alles gaan: onderhoud aan straten en stoepen, verlichting, verkeersoverlast, verkeersveiligheid, openbaar groen, zwerfvuil, speelgelegenheid, het samenleven in de buurt, etc..

Wensen en klachten

Alle genoemde wensen en klachten worden opgenomen in een actielijst. Voor de meer eenvoudig uit te voeren zaken wordt op deze lijst aangegeven wie en wanneer daarop actie onderneemt. De klachten en wensen die nadere overweging behoeven zullen op het eerstvolgende Wijkoverleg Zijdelwaard worden besproken. Deelnemers aan de buurtschouw ontvangen de actielijst en zullen tevens een uitnodiging ontvangen voor het eerstvolgende wijkoverleg.

Samenwerken

In het kader van buurtbeheer werken een aantal partijen samen om zaken, die verbetering behoeven, aan te pakken. Deze partijen zijn: de bewoners van de buurt, de afdeling Wijkbeheer van gemeente Uithoorn, de buurtregisseur van de politie, de woonconsulent van Woongroep Holland en de opbouwwerker van stichting De Visser.

Meer informatie?

Voor informatie of vragen kan contact worden opgenomen met Henk Rikveld van stichting De Visser, bereikbaar op maandag tussen 10.00 en 13.30 uur: 561 987 of via e-mail: henk@stichtingdevisser.nl. ^