Gemeente Enschede

Veilinghuis voor bewoners van Het Lang

vrijdag 22-09-2006

Op woensdag 27 september 2006 wordt een veilinghuis gehouden voor bewoners die wonen aan of in de omgeving van Het Lang (deel van de Wesselerbrink). Tijdens het veilinghuis kunnen bewoners wensen of problemen laten 'veilen'. Professionele organisaties en participanten in de wijk bieden vervolgens om met de problemen aan de slag te gaan. Overigens moet de indiener ook zelf een actieve bijdrage leveren aan de vervulling van de wens of aan de oplossing van het probleem.

Het is de vierder keer dit jaar dat het stadsdeel Zuid een veiling organiseert waarbij bewoners hun wensen en behoeften met betrekking tot hun directe woon- en leefomgeving naar voren kunnen brengen. Eerder dit jaar is er een veiling geweest voor bewoners van De Posten, Bijvank en een voor jongeren die in Enschede Zuid wonen. Deze veilingen zijn redelijk succesvol verlopen. Tijdens de veiling brengen zowel bewoners als instellingen (wijkwelzijn, politie, woningcorporaties en gemeente) een bod uit om een idee of voorstel te realiseren of een probleem op te lossen. De afspraken worden schriftelijk bevestigd en tijdens de eerstvolgende veiling wordt bekeken of de toezeggingen van bewoners en professionals gerealiseerd zijn. Als veilingmeester treedt de stadsdeelmanager van Zuid op.

Spelregels

De spelregels tijdens het veilinghuis zijn eenvoudig. Bewoners die een wens of behoefte hebben, hoeven zich niet vooraf te melden, maar kunnen behoeften over woon- en leefomgeving direct onder de aandacht brengen van andere bewoners en instellingen. Het veilinghuis is geen inleveradres van klachten, maar vraagt een actieve rol van de wijkbewoners.

Veilinghuis Zuid wordt woensdag 27 september aanstaande gehouden in het gebouw van Alifa aan Het Riet 30, aanvang 19.30 uur.


---