Gemeente Den Haag

september 2006
TENTOONSTELLING ODE AAN DE BOOM IN STADHUIS DEN HAAG(21 september)

Opening 27 september 2006 door mevrouw Irene van Lippe-Biesterveld

'Wie een boom plant, heeft vertrouwen in de toekomst' is het motto van de tentoonstelling Ode aan de Boom. Mevrouw Irene van Lippe-Biesterfeld opent de tentoonstelling op 27 september in het stadhuis van Den Haag. Zij doet dit als een van de initiatiefneemsters van het project 'Natuur-wijs', dat als doel heeft de natuurbeleving bij de jeugd te stimuleren.

Een deel van het Atrium van het Haagse stadhuis verandert door de tentoonstelling in een bos. Tijdens de opening wordt een boeiend schouwspel getoond, waarbij de bomen centraal staan. Verder biedt Chief Jake Swamp (Mohwak Indiaan) een Vredesboom aan de stad Den Haag aan. Deze wordt door de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh in ontvangst genomen. De Vredesboom wordt op woensdag 28 september om 14.00 uur door Baldewsingh, samen met de leerlingen van groep 7 van de 1e Nederlandse Montessorischool, in wijkpark Transvaal geplant.

Tentoonstelling Ode aan de Boom
De tentoonstelling is van 25 september tot en met 13 oktober in het Atrium van het stadhuis in Den Haag en geeft de bezoeker inzicht in beleving en gebruik van bomen. Waarom zijn bomen goed voor onze gezondheid en welbevinden? Hoe komt het dat bomen inspireren? Hoe vinden dieren en planten hun voedsel en huizen bij bomen? Hoe krijgen bomen de ruimte om te groeien? De Bomencommissie Vogelwijk en de gemeente Den Haag willen in deze tentoonstelling vooral kinderen van 8 tot 12 jaar het belang en gebruik van bomen laten zien.

Activiteiten voor jong en oud
Voor de leerlingen van groep 7 van de Haagse basisscholen is een speciaal bomenprogramma rondom de tentoonstelling ontwikkeld. In de Openbare Bibliotheek aan het Spui geven deskundigen drie lezingen over bomen voor middelbare scholieren en andere geïnteresseerden. Een ieder kan meelopen met één van de vier wandelingen langs monumentale bomen in Den Haag onder begeleiding van de Bomenstichting.

Meer informatie staat op de website: www.denhaag.nl/bomen