Politie Groningen

Woensdag 27 september 2006

Vandaag zijn er 10 persberichten

Provincie Groningen, 27-09-2006

Groningen: snorfietser en auto botsen

Een 55-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend op de Osloweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 55-jarige automobilist uit Hoogezand verleende aan de vrouw, die op haar snorfiets op het (brom)fietspad reed, geen voorrang. De snorfietsster raakte gewond door de aanrijding. Met onbekend letsel werd zij naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: roodlichtcontrole leidt tot 46 bekeuringen

Tijdens een roodlichtcontrole heeft de politie bij de spoorwegovergang aan de Paterswoldseweg 46 bekeuringen uitgedeeld. 41
Verkeersdeelnemers reden door het rode licht, terwijl drie automobilisten geen gordel droegen. De controle vond plaats in het kader van de campagne Rij met je hart. De controle duurde anderhalf uur.

Groningen: politie pakt fietsdief op heterdaad

De politie heeft maandagmiddag in de Poelestraat een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsdiefstal. Een 43-jarige Stadjer was vergeten zijn fiets op slot te zetten. De verdachte zag zijn kans schoon en nam de fiets weg. Hij had pech, want de diefstal gebeurde onder de ogen van een surveillerende politieagent. De fietsdief werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De eigenaar van de fiets heeft zijn vehikel inmiddels teruggekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: fietser gewond bij aanrijding

Een 41-jarige man uit Scheemda is dinsdagmiddag op de Dilgtweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 67-jarige bestuurder van een busje verleende bij het afslaan geen voorrang aan de fietser uit Scheemda. De fietser kwam door de aanrijding ten val en raakte gewond. Hij werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Veendam: politie houdt eerste verdachte in mishandelingzaak aan

De politie heeft dinsdagochtend een 15-jarige jongen uit Veendam aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling en/of openlijke geweldpleging van vier personen afgelopen weekend. De verdachte werd in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten. De politie verwacht nog meer aanhoudingen in deze zaak te verrichten. De politie zoekt bovendien nog getuigen die iets hebben gezien van de openlijke geweldpleging. Het incident vond zaterdagnacht tussen 02.00 en 02.30 uur plaats op de Kerkstraat. Mensen die iets hebben gezien, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het telefoonnummer 0900-8844.

Stadskanaal: bromfietser wederom onder invloed

De politie heeft dinsdagavond op de Steenhouwer een 25-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Musselkanaalster samen met een 23-jarige kameraad uit Musselkanaal op zijn bromfiets rijden. De jongste van de twee droeg geen helm, waarna een controle volgde. De 23-jarige werd bekeurd voor het niet dragen van een helm. De bestuurder bleek na een blaastest alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de verdachte 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De man bleek hardleers, want eerder deze maand werd de verdachte ook voor rijden onder invloed (1,35 promille) ingerekend. De Musselkanaalster mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: spookrijdster van de weg gehaald door medeweggebruikers

Een 76-jarige automobiliste uit Kolham is dinsdagavond op de A7 van de weg gehaald door medeweggebruikers. Een vrachtwagenchauffeur reed in de richting van Duitsland. Ter hoogte van de oprit kwam een auto tegemoet rijden. Hij moest een noodstop maken om een aanrijding te voorkomen. Een meter voor de auto kwam hij op de rechter rijstrook tot stilstand. De auto reed hem links voorbij. De bestuurster stapte vervolgens op de linker rijstrook uit. Zij was verward en werd in eerste instantie door de man opgevangen. De man heeft de auto naar de vluchtstrook gereden om erger te voorkomen. Twee autos die achter de man reden, wisten hun auto tijdig te stoppen. Gezien de omstandigheden heeft de politie het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Veendam: fietsster aangereden

Een 41-jarige fietsster uit Veendam is dinsdagmorgen op de Verlengde van Beresteijnstraat aangereden door een automobilist. De 60-jarige man uit Veendam reed vanuit de oprit achteruit en zag de vrouw over het hoofd. Zij klaagde over pijn aan haar enkel en arm. Zij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Oude Pekela: fietsster verleent geen voorrang

Een 15-jarig meisje uit Heiligerlee is dinsdagmiddag op de Provincialeweg N367 licht gewond geraakt. Een 34-jarige automobilist uit Oude Pekela kwam vanuit de richting Winschoten. Van links kwamen twee fietsers die wilden oversteken. De jongen stopte, het 15-jarige meisje niet. Zij verleende geen voorrang aan de automobilist. Hij kon niet op tijd remmen en reed het meisje aan. Het meisje kwam met haar hoofd tegen de voorruit van de auto aan. Zij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1790, aantal overtredingen: 138, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Leek, Lindensteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 526, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 64 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Tolbert, De Holm: aantal geregistreerde voertuigen: 386, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Uithuizermeeden, Hoofdstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 307, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 63 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zuidhorn, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1500, aantal overtredingen: 174, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur (in verband met wegwerkzaamheden).

Bedum, St Annerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 315, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.