Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 27-09-2006

Kamerzoekenden opgelicht

UTRECHT De politie waarschuwt studentes die een kamer zoeken in Utrecht voor oplichters.

Uit onderzoek is gebleken dat een of meer personen kamers aanbieden aan studerende vrouwen in Utrecht via een website voor kamerverhuur. Via e-mailcontact wordt een afspraak gemaakt voor bezichtiging. Bij overeenstemming over de prijs, wordt een degelijk ogend contract opgemaakt.

De huurster moet vooraf drie maanden huur als borg betalen en één maand huur vooraf. Nadat het bedrag contant is voldaan, belooft de verhuurder snel contact op te nemen. Daarna hoort de huurster echter niets meer en is de verhuurder onbereikbaar. Het gevolg is dat de studente haar geld kwijt is.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Studenten die iets soortgelijks is overkomen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het bureau Marco Polo:

0900 88 44.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag twee jongens aangehouden voor het inbreken in een geparkeerd voertuig aan de van Vollenhovenlaan.

Getuigen belden omstreeks 16.55 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat twee jongens de achterruit van een geparkeerde auto aan de van Vollenhovenlaan hadden ingeslagen en vervolgens een tas uit de auto hadden gehaald. De politie zocht in de buurt en trof de gestolen tas in de bossages achter een flat aan de Louterlaan aan. Aan de hand van een goed signalement konden agenten twee jongens beiden 17 jaar uit Utrecht op de van Heuven Goedhartlaan aanhouden. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man met winkelontzegging aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een diefstal in een winkel waar hij een ontzegging voor had.

Omstreeks 15.10 uur zagen beveiligingsmedewerkers op de cameras dat een - voor hun bekende man zich verdacht in de winkel gedroeg. De man had audioapparatuur van schap naar schap gelegd. De politie werd gewaarschuwd en de 22-jarige man uit Utrecht werd aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de Utrechter geprobeerd had een autoradio te stelen en inmiddels het beveiligingslabel al had verwijderd. Tevens werd duidelijk dat de man een ontzegging van een jaar voor de winkel had. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden met gestolen motorscooter

UTRECHT Op de St. Josephlaan heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden met een gestolen motorscooter.

Tijdens de surveillance zagen agenten ene man op de St. Josephlaan lopen met aan zijn hand een zwarte motorscooter zonder kentekenplaten. De man werd staande gehouden en gecontroleerd. Al snel werd duidelijk dat de motorscooter van diefstal afkomstig was en gesignaleerd stond voor Duitsland. De 42-jarige man uit Nieuwegein werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Trumanlaan een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 43-jarige vrouw uit Woerden stapte omstreeks 13.55 uur in haar auto die zij op de Trumanlaan had geparkeerd. Op het moment dat de vrouw haar auto startte werd plotseling haar raam van het rechter voorportier ingeslagen door een tot nu toe onbekende jongen. De jongen griste de tas van de vrouw van de voorstoel en rende weg. Het slachtoffer rende nog achter de jongen aan die vervolgens achterop een gereedstaande scooter stapte waar een medeverdachte op zat.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Steekpartij

UTRECHT Op de Noordzeestraat vond dinsdagavond een steekincident plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Noordzeestraat. Ter plaatse bleek dat een vrouw vermoedelijk was neergeslagen en een man neergestoken dit alles naar aanleiding van een ruzie. De politie heeft de straat afgezet en beiden slachtoffers over laten brengen naar het ziekenhuis. Tot nu toe is het niet duidelijk wat de aanleiding voor de vechtpartij is geweest. De politie doet onderzoek.