Politieberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 27-09-2006

Beroving pinpas

BAARN ­ Dinsdag rond 15.40 uur werd de politie naar de Laanstraat/Molerusstraat gestuurd. Daar hadden omstanders een man aangehouden die kort daarvoor geprobeerd had met geweld een vrouw te beroven van haar giropas bij het postkantoor op de Teding van Berkhoutstraat. Het slachtoffer is een 45-jarige vrouw uit Baarn. Zij werd bij het pinnen in de Nederlandse taal aangesproken door de Fransman met een afleidingspraatje. De man zag vervolgens kans de pinpas te pakken.

De politie nam de verdachte, die door omstanders was aangehouden over en bracht hem naar het politiebureau voor verhoor. Ook heeft de politie nog gezocht naar een tweede verdachte die tot op dit moment nog spoorloos is. De gepakte verdachte, een 20-jarige man uit Frankrijk, is ingesloten op het politiebureau.

Het signalement van deze nog onbekende verdachte luidt als volgt:

- slavisch uiterlijk, 1.80 m lang, ongeveer 25 ­ 30 jaar oud, slank postuur

- kleding: zwart jack, wit overhemd, donkere adidasbroek met witte strepen, zwarte schoenen

- de verdacht droeg een zwarte rugzak

De politie onderzoekt de beroving en vraagt mensen die kunnen helpen bij het onderzoek contact op te nemen met de politie in Eemland noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook waarschuwt zij mensen alert te zijn bij pinautomaten, vooral als zij bij het pinnen worden aangesproken door onbekenden.