Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Wassenaar, 27 september 2006

Vakantie- en attractiepark Duinrell, Wassenaar
leuke werkplek voor actieve senioren

---


Actieve senioren van 55+, of zelfs 65+ vinden steeds vaker een tijdelijke werkplek op Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar. Dit seizoen werken er circa twintig senioren veelal variabel, afhankelijk van hun wensen varieert het aantal werkdagen van twee per week tot zelfs een volle week van veertig uur. Zij werken als gastheer bij de attracties, maar ook als medewerker op de decoratieafdeling, of bij de servicedienst, die zich voornamelijk bezighoudt met de werkzaamheden op en rond het parkeerterrein.

Margit de Lange, manager Personeel & Organisatie van Duinrell, heeft grote waardering voor deze groep senioren. Zij merkt op dat zij zeer gemotiveerd zijn; "men hoeft veelal niet meer te werken, maar wil toch ook in het maatschappelijke verkeer iets blijven betekenen. Zij hebben een natuurlijk overwicht op de gasten en zijn tegelijkertijd servicegericht. Bovendien hebben de senioren een voorbeeldfunctie voor de collega's".

Het is opvallend dat de samenwerking met veel jongere collega's zeer goed verloopt; respect voor en leren van elkaar vormen daarvoor de basis.

De ervaring leert dat de groep senioren ook een ambassadeursfunctie vervult. Door hun netwerken solliciteren er nu al leeftijdgenoten naar een tijdelijke baan op Duinrell voor

het seizoen 2007. Op die manier werkt Duinrell ook mee aan de oplossing van het 'vergrijzingsprobleem'.