AutoRai

Nieuwe Ford Galaxy behaalt topscore voor veiligheid

(9/27/2006)
De nieuwe Ford Galaxy heeft een score van vijf sterren behaald volgens het botssimulatieprotocol Euro NCAP en is daarmee de beste in zijn klasse. Samen met de Focus en de onlangs aan botsproeven onderworpen S-MAX, biedt Ford nu drie auto's die de maximumscore van vijf sterren hebben behaald.
De Galaxy, die door de NCAP werd beoordeeld was een rechts gestuurd model en de vijf-sterrenscore van de auto bleek vrijwel identiek aan die van zijn zusje, de S-MAX.

"Bij de ontwikkeling van de carrosseriestructuren voor de Galaxy en de S-MAX, hebben we wat betreft de veiligheid bij frontale botsingen, ten volle rekening gehouden met de verschillen tussen links gestuurde en rechts gestuurde auto's," zegt Gisbert Gäb, Manager Vehicle Safety bij Ford Europa. "Ons doel was ervoor te zorgen dat de inzittenden van beide typen auto hetzelfde beveiligingsniveau zouden hebben en dat wij daarin zijn geslaagd, bewijzen de vijf sterren. Voor een auto met het stuur aan de rechterkant heeft de Galaxy zelfs de beste Euro NCAP-score ooit behaald."

Holistische benadering van veiligheid
Het IPS-systeem (Intelligent Protection System) is een geïntegreerd veiligheidssysteem. Het bestaat uit een combinatie van een sterke carrosseriestructuur die optimale bescherming biedt bij botsingen, hypermoderne beschermingsmaterialen en technische hulpmiddelen die een ongeluk helpen voorkomen en de kans op letsel bij een botsing verkleinen.

Het veiligheidspakket van de nieuwe Galaxy omvat de meest geavanceerde technologie â airbags vóór, een nieuwe knie-airbag voor de bestuurder, aan de zijkant aangebrachte airbags ter bescherming van de borstkas van de inzittenden op de voorstoelen en bij de ramen aangebrachte gordijnairbags die bescherming bieden aan alle inzittenden. De nieuwe Galaxy is een echte gezinsauto en het uitgebreide veiligheidspakket bevat dan ook een driepunts ISOFIX-systeem voor de buitenste stoelen van de tweede rij.

Ford dealers bieden ook speciale stoelen voor kinderen van alle lengten en leeftijden, waarmee, in combinatie met ISOFIX, vier sterren zijn behaald in de categorie kinderbeveiliging. Met twee sterren en 15 punten, heeft de Galaxy daarnaast ook nog een uitermate concurrerend resultaat geboekt in de categorie voetgangerbescherming.

Verder maakt ook een geavanceerd nekbeschermingssysteem deel uit van het veiligheidspakket. Gecombineerd met driepunts veiligheidsgordels, geoptimaliseerde gordelspanners en gordelklampen, geprofileerde zittingen die het onder de gordel doorglijden voorkomen, een energieabsorberend stuursysteem en veiligheidspedalen, vormen deze voorzieningen een uitgebreid veiligheidssysteem voor de bescherming van de inzittenden.

Ongelukken voorkomen
Op het gebied van actieve veiligheid, is er voor de nieuwe Ford Galaxy een aantal gloednieuwe technologieën beschikbaar, gericht op extra voertuigbeheersing en het voorkomen van ongelukken.

Naast het standaard aanwezige ABS (Anti-Lock Braking System) met EBD (Electronic Brakeforce Distribution) en een optioneel ESP-systeem (elektronisch stabiliteitsprogramma),biedt Ford ook een keur aan technologieën die aanzienlijk bijdragen tot het verbeteren van veiligheid.

De nieuwe Ford Galaxy en de Ford S-MAX zijn leverbaar met gloednieuwe systemen zoals het ACC-systeem (Adaptive Cruise Control) met FA (Forward Alert), het CMbB-systeem (Collision Mitigation by Braking) en een nieuwe actieve ophanging met continu geregelde demping. Ook ESP (Electronic Stability Programme) is leverbaar op zowel de Galaxy als de S-MAX.