Gemeente Wijk bij Duurstede

Extra woningen voor starters in Cothen

Nieuw lokaal toewijzingsbeleid

Begin oktober worden huurwoningen voor starters aan de Grote Meent in Cothen verloot. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan de volgende voorwaarden voldoen. Je bent:

1. woningzoekende en bewoont geen zelfstandige woonruimte die je achterlaat voor verkoop of verhuur.

2. op de dag van de selectie (3 oktober 2006) niet ouder dan 29 jaar.
3. maatschappelijk of economisch gebonden aan de gemeente Wijk bij Duurstede (Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede).

Te verdelen woningen
Het gaat om deze woningen:

- 2 bovenwoningen op een hoek, bestaande uit 3 kamers, een vaste trap naar de zolder, met als huurprijs EUR 400 en EUR 12,12 servicekosten;
- 4 tussenwoningen, eveneens bestaande uit 3 kamers, en een vaste trap naar de zolder, met als huurprijs EUR 460 en EUR 12,12 servicekosten. Eén bovenwoning en twee tussenwoningen worden uitsluitend toegewezen aan woningzoekenden die een maatschappelijke of economische binding hebben aan Cothen. Eén bovenwoning en twee tussenwoningen worden uitsluitend toegewezen aan woningzoekenden met een maatschappelijke of economische binding aan Langbroek en Wijk bij Duurstede.

Lokaal maatwerk
Vooruitlopend op provinciaal beleid heeft het gemeentebestuur van Wijk bij Duurstede voor elkaar kunnen krijgen dat de woningen worden toegewezen op basis van lokaal maatwerk. Hierdoor is het mogelijk om onderscheid te maken naar herkomst van (mogelijke) huurders. Dit vind je terug in de toedeling van de huurwoningen. Het gemeentebestuur hoopt ook bij toekomstige woningbouwprojecten lokaal maatwerk toe te passen.

Hoe te reageren?
Heb jij belangstelling voor één van de 6 huurwoningen en voldoe je aan de genoemde voorwaarden? Vul dan de bon in de Woningkrant van 29 september 2006 in of bel reactielijn 0900-1122369. De Woningkrant is onder meer gratis af te halen in het gemeentehuis en bij Albert Heijn. Je kunt ook reageren via www.woningnet.nl. Reacties moeten uiterlijk dinsdag 3 oktober 2006 om 16.00 uur binnen zijn.

Loting
De loting van de huurwoningen vindt plaats op donderdag 5 oktober 2006 om 16.00 uur door notaris Serraris in het dorpshuis in Cothen, C.B Kentiestraat 2, Cothen. Je kunt de loting bijwonen, want deze is openbaar.

Let op: een uitgebreidere versie van deze advertentie is te vinden op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede www.wijkbijduurstede.nl. Hierin is ook te lezen wat verstaan wordt onder ingezetenschap, maatschappelijke en economische binding e.d.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB