Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 27 september 2006

27 september 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Kompasstraat 32b, oprichten van bedrijfsunits.

Fascinatio Boulevard kavels NK2 NK3, oprichten van een kantoorgebouw.

Hebriden 6, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde.

Schumannstraat 9, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Fluiterlaan , plaatsen van een noodgebouw (Art. 17 WRO).


2. Capelseweg 40, plaatsen van een berging (Art. 19 lid 3 WRO.


3. Maerlantpark 34, uitbreiden en wijzigen van de woning en gevel (Art. 19 lid 3 WRO).


3. Rijndal 20, uitbreiden van de woning aan de zijkant (Art. 19 lid 3 WRO).

Aan de genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van respectievelijk artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen, en de ontwerpbeschikkingen met ingang van donderdag 28 september 2006, gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 21 september 2006:

Vondellaan 37, plaatsen erfafscheiding.

Verzenddatum 21 september 2006:

Mariënwaard 1, uitbreiden woning met werkruimte.

Verzenddatum 21 september 2006:

Willem Barentszstraat 3-5, plaatsen hekwerk bij buurtcentrum.

Verzenddatum 22 september 2006:

Flatusstraat, bouwen van een verkeersbrug.

Verzenddatum 22 september 2006:

Priamsingel 265, plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde.

Verzenddatum 22 september 2006:

Braamberg, bouwen van een terras.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen
6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN OVERIGE AANVRAGERS

aangevraagd

IJsselwaard 11


1 esdoorn. Geen herplant.

Nabij de flat Reviusrondeel


1 linde (Tillia) wegens scheefstand. De boom hangt scheef en de kans dat deze bij een stevige wind/storm over het pad zal vallen en schade kan veroorzaken is groot. Herplant met 1 linde in de maat 20.

Nabij de flat Reviusrondeel


1 els(Alnus glutinosa). De boom is dood. Herplant met 1 els in de maat
20.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de

conceptbeschikking, liggen voor een ieder zes weken ter inzage.

In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de

kapaanvraag kenbaar maken.

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting

Op maandag 9 oktober 2006 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, 010-2848637.

KAPVERGUNNINGEN GEMEENTE

verleend

Jasmijnsingel/overzijde

crocusstraat


1gewone es. (Fraxinus excelsior)

wegens aanleg definitief (onderhouds) pad toekomstig gemaal. Herplant met 1 geelbladige es (18/20) welke geplant gaat worden in het plantseizoen van 2006/2007. tussen 1 november 2006 en 1 april 2007.

KAPVERGUNNING OVERIGE

AANVRAGERS

verleend

Lingedal 26


1 berk. Geen herplant.

Voor de verleende vergunningen geldt:

Dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd.

Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbende eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, postbus
50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 20 september 2006 (datum besluit 20 september 2006):

kentekennummer YK-83-NT voor de heer M. Tolenaars, Kanaalweg 14 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN

aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door


· Stichting Buurtgroep Schenkel voor een spokentocht, op vrijdag 27 oktober 2006.

ARTIKEL 17 WRO-PROCEDURE

Burgemeester en wethouder van gemeente Capelle aan den IJssel maken bekend, dat zij met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan Mid­ delwatering willen verlenen om de bouw van een tijdelijk gebouw op het perceel gelegen aan de Fluiterlaan (toekomstig woongebied De Hoven) door de Rabobank mogelijk te maken.

Het verlenen van deze vrijstelling is noodzakelijk omdat de grond waarop het tijdelijk gebouw geplaatst zal gaan worden de bestemmingen één/meergezinshuizen en plantsoen heeft. Door het plaatsen van dit tijdelijke gebouw wil de Rabobank ruimte creëren om de renovatie van het Rabobank-gebouw aan het Stadsplein 101 mogelijk te maken. Aan de te verlenen vrijstelling zal de voorwaarde worden verbonden dat deze voor een periode van maximaal 6 maanden geldt.

Het ontwerpbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 28 september 2006 gedurende zes weken ter inzage.

Over dit ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden gedurende deze 6 weken naar keuze schriftelijk of mondelinge zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Degenen die mondelinge zienswijzen naar voren willen brengen kunnen op maandag t/m woensdag en vrijdag contact opnemen met mevrouw Brouwer van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling via telefoonnummer
010-2848762.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, het besluit inzake de invalidenparkeerplaats, en de vrijstelling van het bestemmingsplan Middelwatering liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel