hoofdklasse hockey



Kampong barst van ambitie

Kampong heeft zijn standaardteams voor komend seizoen gepresenteerd. Zowel bij de heren als de dames beschikt de Utrechtse hockeyclub over verschillende nieuwe krachten. Bij de gepromoveerde mannen van coach Reinoud Wolff is Paul van Esseveldt weer terug op het oude nest. Het eerste damesteam telt vier nieuwe speelsters, die allemaal afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding.

Kampong kan komend seizoen beschikken over de van Amsterdam afkomstige Paul van Esseveldt. Foto: Archief Jeroen van Bergen.

Het eerste herenteam telt in totaal zeven nieuwe spelers. Naast de buitenlanders Dean Couzins (Nieuw Zeeland) en Maik Günther (Duitsland) maken Van Esseveldt (ex-Amsterdam), Bruno van den Bosch (ex-Kampong Heren 2), Joost van den Berg (ex-HGC), Freerk ten Hoor (ex-HCKZ) en Sander Verlegh (ex-Push) komend seizoen deel uit van de hoofdmacht van Kampong.

Nieuwe krachten

De mannen van Kampong openen het seizoen op zondag 8 oktober uit tegen Klein Zwitserland. In verband met het WK Dames in Madrid gaat de vrouwencompetitie pas op zondag 22 oktober van start. De nieuwe van Groningen afkomstige coach Joost van Geel beschikt over de in Utrecht opgeleide Eva de Goede en Michelle van der Pols als nieuwe krachten.

Investeringen

Daarnaast keerden de voormalige jeugdspelers Florike in 't Veld en Veerle Goudswaard terug op het oude nest na een verblijf in het buitenland. De dames van Kampong openen het seizoen tegen Forward. De Utrechtse hockeyclub is al jaren bezig met een inhaalslag om de vereniging te versterken en de voorzieningen te verbeteren. Dat heeft geleid tot een verdrievoudiging van de sponsorgelden waardoor er meer ruimte is voor investeringen. Komend seizoen moet blijken wat dit sportief gezien zal gaan opleveren voor de club.

Bron: Persbericht Kampong.