Provincie Limburg

Profcore biedt 15 werkloze jongeren zonder opleiding nieuw perspectief

Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen

Bestrijding jeugdwerkloosheid

Woensdagavond ondertekenden 15 werkloze jongeren zonder afgeronde opleiding een arbeidscontract bij het Geleense bedrijf Profcore (specialist in logistiek). Zij gaan bij Profcore onder andere aan de slag als heftruck- en/of reachtruckchauffeur. Het project is een samenwerking tussen het bedrijf, de gemeente Sittard- Geleen en de Provincie Limburg. Gelet op het succes zal het project zeker een vervolg krijgen. Gedeputeerde Martin Eurlings: Het is fantastisch om te zien hoe deze jongeren op initiatief van Profcore zelf aan een baan geholpen zijn. En ik ben er trots op te zien dat zij deze kans met beide handen hebben gegrepen. . Verantwoordelijk wethouder Pieter Meekels van Sittard - Geleen: Ik juich het initiatief van Profcore toe en noem het een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Directeur Giel Braun van Profcore heeft lef getoond door zich vooraf garant te stellen voor het verschaffen van werk aan deze jongeren.

Op initiatief van het Geleense bedrijf Profcore kregen dit jaar twintig werkloze jongeren zonder afgeronde opleiding een kans op een baan binnen het bedrijf. De deelnemers zijn gestart met een kort opleidingstraject waarin hen onder andere de vakbekwaamheid van heftruck- en reachtruckchauffeur is aangeleerd. Na het behalen van de certificaten liepen de jongeren drie maanden proefstage in het bedrijf. In deze periode werden de jongeren intensief begeleid en gecoached op diverse aspecten, waaronder socialisatie en houding. Na een geslaagde proefstage heeft Profcore aan 15 jongeren een arbeidscontract aangeboden. Ze zijn in dienst van Profcore en worden uitgeleend aan opdrachtgevers. De Provincie Limburg heeft in het kader van bestrijding jeugdwerkloosheid per jongere een subsidie verleend van 5.520 euro voor de begeleidingskosten. De gemeente Sittard-Geleen draagt hetzelfde bedrag bij aan de opleidings- en begeleidingskosten van het project en is verantwoordelijk voor de selectie van de juiste kandidaten.

Limburg ontgroent en vergrijst, geen jongere mag aan de kant blijven staan. Alhoewel de jeugdwerkloosheid de afgelopen tijd flink is afgenomen is het probleem van de jeugdwerkloosheid daarmee nog niet de wereld uit. Met name de werkloze jongeren zonder startkwalificatie komen moeilijk aan het werk.

27-9-2006 09:46