Gemeente Amerongen


Werkzaamheden Traaij in Driebergen-Rijsenburg vertraagd

De werkzaamheden van Ballast-Nedam aan de Traaij in Driebergen-Rijsenburg zijn uitgelopen. De uitloop van de werkzaamheden heeft meerdere oorzaken. Enerzijds waren er problemen met de leverantie van materialen, anderzijds was de situatie onder de grond anders dan vooraf werd voorzien.

De gemeente heeft alles in het werk gesteld om de situatie onder de grond zo goed mogelijk in beeld te brengen. Helaas heeft het opvragen van kabel- en leidingeninformatie, het raadplegen van de archieven en het graven van proefsleuven niet voldoende informatie opgeleverd.

Tijdens de graafwerkzaamheden bleken er niet vijf, maar vijftien kabels aanwezig te zijn. Dit heeft de ondergrondse werkzaamheden sterk bemoeilijkt.

Aannemer Ballast-Nedam probeert met de inzet van extra personeel de achterstand in de rest van het werk in te halen. De ondergrondse situatie ter plaatse en het weer beïnvloedt echter de planning. Inmiddels is de bijgestelde planning met de aannemer besproken. Via deze website en www.traaij.nl wordt u op de hoogte gehouden van de planning.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Om de snelheid op de omleidingsroute voor de Traaij te beperken worden er nog deze week maatregelen genomen. Na diverse klachten en vragen uit de buurt is er gekeken naar de mogelijkheden hiertoe. De gemeente laat op een aantal locaties tijdelijke kunststof drempels. Deze worden op het asfalt geboord en na de werkzaamheden weer verwijderd. Deze drempels leveren wellicht enige extra geluidsoverlast op. De veiligheid in uw omgeving is echter van het grootste belang.