Politie Gelderland-Zuid

Dader beroving snel gepakt

Nijmegen, 27-09-2006 o Dinsdagmiddag omstreeks 15:30 uur is een man uit Zaanstad aangehouden op het centraal station in Nijmegen. Hij wordt ervan verdacht een 29-jarige Nijmegenaar beroofd te hebben, waarbij hij ook een mes gebruikte.

De Nijmegenaar pinde geld bij een bank op het Keizer Karelplein. Op dat moment zag hij de verdachte staan met een mes in zijn hand. De man zei tegen de Nijmegenaar dat hij het geld uit de pinautomaat moest halen, kennelijk met de bedoeling dit aan hem te geven. Vervolgens stopte de 29-jarige met pinnen, gaf de man een schop en riep naar omstanders de politie te bellen. De verdachte bleef hem echter aanvallen met het mes. Nadat de Nijmegenaar hem ook nog had geslagen en zelfs een fiets naar hem gooide stak de verdachte hem toch op het hoofd. Hierdoor ontstond een bloedende hoofdwond. Vervolgens verdween de man. De Nijmegenaar werd daarna door een bankmedewerker opgevangen.

De inmiddels gearriveerde politie kreeg een duidelijk signalement van de dader. Twintig minuten na het voorval kon de verdachte op het centraal station in Nijmegen worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het hoofdbureau van politie. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (07)