1e persbericht van woensdag 27 september 2006

Eindhoven, 27-09-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt man op voor heling

De politie heeft dinsdag rond 21.15 uur op de Barrierweg een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Politieagenten zagen kort daarvoor de verdachte met andere personen op straat staan. Toen hij de politie zag rende hij met zijn bromfiets hard weg. Een van de agenten volgde de verdachte waarna hij even later kon worden aangehouden. De verdachte verzette zich tijdens zijn aanhouding. Toen de verdachte op de vlucht sloeg liet hij de bromfiets achter in een park. Later is de bromfiets door de politie aangetroffen. Deze bleek gestolen te zijn. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt snelheidscontroles

* Dinsdag tussen 15.00 en 18.15 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Varenschut. Hier werden 2242 voertuigen gecontroleerd. 257 voertuigen reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid betrof hier ook 101 km/u.

* De politie controleerde dinsdag tussen 19.30 en 21.30 uur op de Vossenbeemd op snelheid. 473 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan 82 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

Helmond: Diefstal uit bedrijf

In een bedrijf aan de Molenstraat is woensdag tussen 1.00 en 2.30 uur ingebroken. Een raam werd ingeslagen. Uit een kassa werd 1290 Euro ontvreemd.

Valkenswaard/Luijksgestel:Politie zoekt getuigen ergerlijke dierenmishandeling

De politie zoekt getuigen van enkele ergerlijke gevallen van dierenmishandeling die in de gemeente Valkenswaard en Luijksgestel hebben plaatsgevonden.

Afgelopen weekend werd in een wei aan de Luikerweg in Valkenswaard een paard verwond aan het geslachtsdeel. Een dierenarts heeft het dier behandeld.

In hetzelfde weekend werd in een wei aan de Schatersdijk in Luijksgestel een merrie mishandeld. Zij is door een voorwerp gewond geraakt aan haar geslachtsdeel.

Enkele weken geleden, tussen vrijdag 8 september 18.45 uur en zaterdag 9 september 10.45 uur, werd een pony in een wei aan de Vest in Valkenswaard op dezelfde wijze als het paard aan de Luikerweg mishandeld. Een dierenarts moest de pony laten inslapen.

De politie onderzoekt de mishandelingen

Getuigen van deze ergerlijke mishandelingen kunnen bellen met de politie in Valkenswaard, 0900-8844.

Valkenswaard: Politie treft gestolen voertuig aan

De politie heeft woensdag rond 3.00 uur op de Vest een gestolen bestelauto aangetroffen. De politie had kort daarvoor een achtervolging met de bestelauto en een andere auto. Bij het laten stoppen van beide auto's zijn twee politievoertuigen beschadigd. De inzittenden van beide auto's wisten te ontkomen. De bestelauto bleef achter. Deze bleek kort daarvoor ontvreemd te zijn in Someren.

Veldhoven: Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft woensdag rond 0.30 uur op de Sterrenlaan een 63-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij een controle door politieagenten bleek dat de bestuurder alcohol gedronken had. De man weigerde op het politiebureau mee te werken aan een ademanalyse. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Nuenen: Ramkraak in winkel

In een winkel aan de Boordseweg is tussen dinsdag 18.00 en woensdag 3.30 uur ingebroken. Met een personenauto werd de voorpui van het pand vernield. Uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid sieraden ontvreemd.

Hapert: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft woensdag rond 5.30 uur op de Oude Provincialeweg een 25-jarige automobiliste uit Nuenen aangehouden. Kort daarvoor zagen politieagenten dat zij met haar auto slingerend over de weg reed. Bij controle bleek dat de vrouw alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies zij een promillage van bijna 2.30. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Lierop: Inbraak in woning

In een woning aan de Groenstraat is dinsdagavond rond 21.00 uur ingebroken. Een schuifpui en een raam zijn opengebroken. Uit de woning werden een laptop en een computer ontvreemd.