Rechtbank 's-Hertogenbosch


Mondelinge rolzitting afgeschaft

âs-Hertogenbosch, 27 september 2006 - Het gerechtsbestuur van de rechtbank âs-Hertogenbosch en de Orde van Advocaten van het arrondissement âs-Hertogenbosch hebben op vrijdag 22 september stilgestaan bij het afschaffen van de mondelinge rolzitting in zaken met verplichte rechtsbijstand.

Tijdens een bijzondere rolzitting is afscheid genomen van de civiele, mondelinge handelsrol. In 2006 zijn andere rechtbanken in Nederland één voor één overgegaan op een schriftelijke handelsrol. Dit heeft onder meer te maken met de invoering van het landelijke rolreglement, de toekomstige afschaffing van het verplichte procuraat bij civiele rechtszaken en het toenemend gebruik van elektronisch berichtenverkeer. Zo is de handelsrol sinds kort voor advocaten ook te raadplegen via www.rechtspraak.nl.

De woensdag was voorheen voor veel advocaten en hun rolwaarnemers het moment om persoonlijk op de rechtbank de status van hun zaak op de handelsrol te vernemen. Aan deze jarenlange traditie is nu dus een einde gekomen.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 27 september 2006 Naar boven