Gemeente Hengelo

Waterbedrijf Vitens vervangt alle watermeters voor nieuw type

De komende tien jaar krijgen alle klanten van waterbedrijf Vitens een nieuw type watermeter. Voordelen van de nieuwe meter zijn een grote nauwkeurigheid in de metingen, minder gevoelig voor storingen en minder kosten voor onderhoud. In totaal worden er maar liefst 1,6 miljoen watermeters vervangen in Friesland, Gelderland, Overijssel, de Noordoostpolder en een aantal gemeenten in Drenthe.

De watermeters in het verzorgingsgebied van Vitens worden geleidelijk vervangen. Oude watermeters zijn het eerst aan de beurt. Ieder jaar krijgen 160.000 klanten een nieuw type meter. Met de komst van de nieuwe meter is Vitens klaar voor de toekomst. Binnen enkele jaren is het namelijk mogelijk de meterstand op afstand te lezen. De klant hoeft dan geen meterstanden meer door te geven. Ander voordeel is dat de nieuwe meter langer meegaat. De kosten voor vervanging van de watermeters komen volledig voor rekening van Vitens.

Vitens wil ervoor zorgen dat de klant zo min mogelijk hinder ondervindt van de meterverwisseling. Enkele weken voordat de verwisseling plaatsvindt, krijgt de klant een brief thuisgestuurd met meer informatie.
Kijk ook op www.vitens.nl en www.verswater.nl.