Gemeente 's-Hertogenbosch

27-09-2006
Vragenlijst Bossche voortijdig schoolverlaters
Deze week krijgen Bossche jongeren tot 23 jaar die niet naar school gaan, een vragenlijst van de gemeente toegestuurd. Het doel hiervan is de daginvulling van alle Bossche jongeren in beeld te brengen. Dit is de taak van de regionale meld- en coördinatiefunctie voor voortijdig schoolverlaters (RMC).

Vragenlijsten
De ouders en de jongeren worden opgeroepen de vragenlijst in te vullen en terug te sturen. Met de verkregen informatie kunnen jongeren die niet naar school gaan en ook niet werken verder worden geholpen met het vinden van een daginvulling. Tevens kan onderzocht worden aan welke onderwijsvoorzieningen in onze gemeente behoefte is. Het kan zijn dat men onterecht in het bestand van de voortijdig schoolverlaters terecht is. De RMC verzoekt ook (ouders van) deze jongeren te reageren zodat de mogelijke fout hersteld kan worden.

Taak RMC
De RMC heeft onder andere als taak om alle voortijdig schoolverlaters te registreren. Een voortijdige schoolverlater is een jongere die nog geen startkwalificatie heeft behaald én momenteel niet op een school staat ingeschreven. Een jongere heeft een startkwalificatie als hij/zij een diploma van een van de volgende opleidingen heeft behaald: HAVO, VWO of van het MBO, minimaal niveau 2 (met een VMBO-diploma heb je dus nog geen startkwalificatie).