Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Snelheid A2 na metingen omhoog naar 120

Nieuwsbericht | 27-09-2006

Op de A2 tussen Eindhoven en 's-Hertogenbosch geldt ter hoogte van Boxtel sinds gisterenavond weer de gebruikelijke maximale snelheid van 120 kilometer per uur. Nieuwe metingen tonen aan dat de stroefheid van het wegdek inmiddels voldoet aan de gestelde normen.

Op 20 september werd over een lengte van vijf kilometer op de A2 bij Boxtel in de richting van 's-Hertogenbosch een snelheidsbeperking van negentig kilometer per uur ingesteld. Rijkswaterstaat ging tot deze maatregel over omdat de stroefheid van dit weggedeelte niet voldeed aan de gestelde normen. De metingen waren verricht omdat onlangs een nieuwe asfaltlaag was aangebracht in het kader van het groot onderhoud dat wordt uitgevoerd aan de A2 tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven.

De stroefheid van net aangebracht asfalt neemt toe als het verkeer er een tijdje overheen rijdt. De bitumenlaag, een soort bindmiddel voor asfalt, wordt er dan afgereden. De maandag nieuw verrichte metingen op de A2 bij Boxtel toonden aan dat de stroefheid inderdaad is toegenomen en nu voldoet aan de normen. Om die reden is de snelheidsbeperking opgeheven.

Verwante onderwerpen


* Aanleg en onderhoud wegen