Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Werk A12 op schema

Nieuwsbericht | 27-09-2006

De werkzaamheden aan de A12 verlopen volgens planning. Op de rijksweg wordt gewerkt aan verbetering van de doorstroming en de veiligheid van het knooppunt Oudenrijn.

Dit betekent onder meer dat de weg opnieuw wordt geasfalteerd. Een groot deel van het nieuwe asfalt is inmiddels gelegd. De werkzaamheden vinden plaats tussen De Meern en knooppunt Lunetten richting Arnhem.

Tijdens de werkzaamheden is de A12 in de richting Arnhem vier achtereenvolgende weekenden gedeeltelijk afgesloten. Overdag blijven drie rijstroken open en 's nachts afwisselend één of twee. Het eerste weekend zit er inmiddels op. Het weekend van 14 en 15 oktober is de laatste weekendafsluiting.

Ondanks de inzet van extra bussen, hebben de afsluitingen het eerste weekend voor lange files gezorgd. Reizigers konden tussen Gouda, Woerden en Utrecht gebruikmaken van gratis busvervoer. Komend weekend zet Rijkswaterstaat zaterdag 30 september en zondag 1 oktober weer extra bussen in tussen Gouda, Woerden en Utrecht. Dit om de overlast voor weggebruikers richting Utrecht beperkt te houden. De gratis bussen rijden zonder tussenstops naar Utrecht Jaarbeursplein en weer terug. De bussen vertrekken vanaf 10.00 uur s ochtends op de stations Gouda en Woerden.

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer dan normaal aan de weg. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen te maken krijgen. De werkzaamheden zijn nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal zeshonderd miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.vananaarbeter.nl

Verwante onderwerpen


* Aanleg en onderhoud wegen