Gemeente Boxmeer


Veiligheidsonderzoek Gemeente Boxmeer

"Veiligheid kan altijd beter!" Dat beseffen wij als gemeente maar al te goed. Een derdejaars student Integrale Veiligheid gaat daarom, in het kader van zijn stageopdracht, een veiligheidsonderzoek uitvoeren.

Via een schriftelijke enquête wil hij het oordeel van de inwoner over veiligheid binnen deze gemeente vastleggen. Duizend exemplaren worden willekeurig verspreidt over de 11 kerkdorpen. De uitslagen van de enquête worden vergeleken met een eerder uitgevoerd veiligheidsonderzoek en met de politiecijfers van het afgelopen jaar. Vervolgens wordt er een passend advies geschreven met daarin mogelijke maatregelen om de veiligheidssituatie te verbeteren.

Waarom een veiligheidsenquête?
De veiligheidsenquête maakt het mogelijk voor de burger om rechtstreeks zijn/haar oordeel te geven over de veiligheid binnen de gemeente. Op deze manier kunnen wij dus (integraal) veiligheidsbeleid baseren op de beleving en de mening van onze inwoners zelf. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat u immers zelf het beste weet wat er in uw buurt speelt. U bent de deskundige!

Uw medewerking is nodig!
De kans bestaat dat u ook een enquête in de bus krijgt. Aarzelt u dan alstublieft niet en vul deze in, want zonder respons zijn wij immers nergens. Wij zijn erg benieuwd naar uw bevindingen en mening, want een goed veiligheidsbeleid creëer je samen!