Metaalunie


Metaalunie nodigt ondernemers uit voor handelsmissie naar Roemenië 27-9-2006

De Metaalunie nodigt ondernemers uit voor een handelsreis naar Roemenië, in het komende voorjaar. De reis gaat naar de Roemeense regio rond Timiºoara, waar ontmoetingen met andere metaalondernemers op de agenda staan. Deelname staat open voor zowel leden als niet-leden.

De Koninklijke Metaalunie organiseert deze handelsmissie in opdracht van de EVD, het agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Er kunnen maximaal twintig bedrijven mee naar Roemenië. De reis vindt plaats van 15 t/m 18 april 2007.

Door de naderende toetreding tot de EU is de Roemeense markt enorm in opkomst. Voor Nederlandse metaalbedrijven liggen er op het gebied van export, uitbesteding en investeringen uitstekende kansen in Roemenië. De metaalsector is het sterkst aanwezig in de westelijke regio rond Timiºoara, het tweede grootste industriële centrum van het land. De handelsreis concentreert zich dan ook op dit gebied.

Het doel van de missie is in eerste instantie om Nederlandse mkb-bedrijven uit de metaalsector te ondersteunen bij hun oriëntatie op Roemenië. Er zal voor iedere deelnemer een individueel afsprakenschema worden opgesteld met geïnteresseerde Roemeense bedrijven. Hiertoe worden de ondernemers ruim voorafgaand aan de reis uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarin gekeken wordt welke gesprekspartners interessant zijn. Daarnaast bevat de reis ook collectieve elementen, zoals een netwerkbijeenkomst.

Aanmelden kan tot 24 november 2006 via www.evd.nl/cpa/roemeniemetaal. De kosten voor deelname zijn EUR500 per bedrijf, exclusief de eigen reis- en verblijfskosten.

Voor vragen over de reis kan men contact opnemen Linda Koot via onderstaand e-mailadres

Reageren: koot@metaalunie.nl