Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 27-09-2006

Verdachte poging doodslag cq zware mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is in zijn woonplaats Kerkdriel een 20 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht dinsdagmiddag 12 september op de Visstraat in s-Hertogenbosch met zijn auto te zijn ingereden op een politieagente. De verdachte werd die middag gecontroleerd omdat hij geen gordel droeg. Toen agenten de man opdracht gaven zijn auto aan de kant te zetten reed hij snel achteruit en raakte daarbij twee onbekende fietsers. Daarna reed de hij met hoge vaart vooruit weg waarbij een agente opzij moest springen om niet te worden geraakt. De fietsers hebben zich tot nu toe niet bij de politie gemeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijbewijzen ingevorderd van snelheidsmaniakken

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is van een 27 jarige Bossche automobilist het rijbewijs ingevorderd. Bij een snelheidscontrole met de lasergun werd vastgesteld dat de man met een snelheid van 135 kilometer per uur over de Vughterweg reed. Op genoemde weg is 80 kilometer de maximum snelheid.

Ook een 21 jarige man uit Boxtel moest zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met 139 kilometer per uur over de Vughterweg.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is een 36 jarige inwoner van Breda aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit een winkel aan de Markt. Uit de winkel zijn drie blousons met een totale waarde van 267 euro weggenomen zonder te betalen. De verdachte werd door personeel van de winkel betrapt en overgedragen aan de politie.

Aangehouden met inbrekerswerktuig

s-Hertogenbosch - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Van Grobbendoncklaan een 22-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt verdacht van het bij zich hebben van inbrekersgereedschap. In zijn auto heeft de politie tasje gevonden met inbrekerswerktuig, waaronder een schroevendraaier, zaklamp, handschoen. De spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Aanhouding voor woninginbraak in 2003

s-Hertogenboch De politie heeft woensdagochtend een 22-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee woninginbraken te hebben gepleegd in 2003. In beide woningen is toen DNA van de man aangetroffen, bloed en speeksel. Bij een veroordeling heeft de man DNA afgestaan. Bij de vergelijking van de aangetroffen DNA in de woningen met zijn DNA kwam er een match uit. De man is ingesloten voor verhoor.

Fietsendieven op heterdaad aangehouden

Vlijmen Op de Kooikersweg heeft de politie dinsdagavond twee personen aangehouden, een 36-jarige man en een 38-jarige man, beiden uit Den Bosch. De politie kreeg een melding van dat er twee fietsen waren weggenomen aan de Oliemaat en waren meegenomen in een auto. Bij het zoeken door de politie hebben zij de auto aangetroffen en een va de verdachten aangehouden. De andere verdachte is later aangehouden. Beide fietsen zijn niet meer aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nepwapen aangetroffen

Drunen Door twee kinderen is op zondag 24 september in het Breeveldpark in Drunen een tas gevonden met daarin een neppistool. Het betreft een balletjespistool waarvan het bezit in Nederland vanwege het echtheidskarakter verboden is. Het wapen is dinsdag overgedragen

aan de politie en zal worden vernietigd.

Twee winkeldieven aangehouden

Drunen De politie heeft een 30-jarige man uit Den haag en een 30-jarige man uit Dongen aangehouden in een winkel aan de Grotestraat. Zij zijn verdacht van het plegen van winkeldiefstal. In een geprepareerde tas hadden zij goederen gestopt, zonder deze af te rekenen. Beide mannen zijn ingesloten.

Huiselijk geweld

Schijndel De politie heeft dinsdagmiddag een 24-jarige man uit Schijndel aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn vader. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Aangehouden na mishandeling

St Michielsgestel De politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige man uit St Michielsgestel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige man uit St Michielgestel maandagavond te hebben mishandeld in een café aan de Nieuwstraat. Zij moesten in een rij aan de ingang wachten. Hierbij zijn klappen gevallen en zijn ze uit elkaar gehaald door portiers. Na enige tijd is de verdachte op het slachtoffer afgelopen en heeft hem gestoken vermoedelijk met een schroevendraaier. Hij is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. De verdachte is ingesloten voor onderzoek en in verzekering gesteld.

Alcohol in het verkeer

Boxtel In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Brederodeweg in Boxtel een 53 jarige automobilist uit Oirschot aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank achter het stuur zat. Tegen de man, die een rijverbod van 3 uur opgelegd kreeg, is proces-verbaal opgemaakt.

Boxtel In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Parallelweg Zuid in zijn woonplaats Boxtel, een 35 jarige automobilist aangehouden. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Huiselijk geweld

Liempde Dinsdagavond is een 17 jarige jongen uit Liempde aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vader te hebben mishandeld en bedreigd. De jongen is ingesloten.

Verdachten van diefstal aangehouden

Veghel Dinsdagmorgen zijn twee Veghelnaren van 18 en 17 jaar aangehouden en gehoord op verdenking van diefstal van lege bierfusten (beertenders) vanaf een bedrijventerrein aan de

Dubbelen in Veghel. In verband met eerdere soortgelijke diefstallen vanaf dit terrein heeft de politie een aantal supermarkten geïnformeerd en verzocht alert te zijn wanneer dergelijke fusten ingeleverd zouden worden. Op 25 september probeerde het tweetal 16 fusten in te leveren bij een Veghelse supermarkt. De inname van de fusten werd geweigerd en de politie in kennis gesteld. Het merk en het kenteken van de auto waarin het tweetal zich verplaatste werd aan de politie gegeven. De volgende dag werd tot hun aanhoudingen overgegaan.

Het tweetal heeft bekend in de nacht van 23 op 24 september vanaf het bedrijventerrein 38 lege bierfusten en in augustus bij twee soortgelijke diefstallen 36 en 40 fusten te hebben weggenomen. Per fust incasseerde het duo bij het inleveren bij supermarkten in de omgeving 5 euro

Bromfietser breekt pols

Veghel Bij een verkeersongeval op de Udenseweg in Veghel is een 16 jarige bromfietser uit Boekel gewond geraakt. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis waar een polsbreuk werd geconstateerd. De bromfietser werd aangereden door een 33 jarige automobiliste uit Veghel die vanaf een benzinestation de rijbaan opreed en hem geen vrije doorgang verleende. De bromfietser reed aan de verkeerde zijde van de rijbaan tegen het verkeer in.

Winkeldiefstal

Veghel Dinsdagmiddag is op de Molenwieken in Veghel een 39 jarige vrouw uit Berlicum aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw heeft een pot crème ter waarde van 17,85 euro te weggenomen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

Uden Dinsdagmorgen is een 18 jarige Udenaar aangehouden op verdenking van bedreiging van een 25 jarige plaatsgenoot.

In de nacht van 16 op 17 september zat de verdachte als passagier in de auto van een 19 jarige plaatsgenoot toen enkele personen op de Violierstraat de auto met een handgebaar wilden laten stoppen omdat men veronderstelde dat het om een taxi ging.

Kennelijk was de automobilist in de veronderstelling dat er een middelvinger werd opgestoken en keerde zijn auto. De 18 jarige passagier stapte daarna uit en bedreigde de 25 jarige Udenaar met een mes.

De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijbewijs van dronken automobilist ingevorderd

Oss Dinsdagavond is aan de Kievit, in zijn woonplaats Oss, een 27 jarige automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank achter het stuur zat. Hij bleek zo veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging
Boxmeer Dinsdagmiddag is op de Karel Doormanstraat in Boxmeer een 17 jarige jongen uit Heijen aangehouden wegens belediging van de politie. Hij schold hen uit voor stelletje teringlijders. Er is proces-verbaal opgemaakt waarna de jongen weert in vrijheid is gesteld