Henri Verlinden wint NVP Future Award

Nvp

Nieuwegein, 27 september 2006, vanmiddag wordt voor de vierde keer de NVP Future Award uitgereikt. Dit jaar ontvangt Henri Verlinden uit handen van juryvoorzitter Lucas van Wees en Theo Langejan, DG arbeidsverhoudingen en internationale betrekkingen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Award voor zijn winnend essay 'Visie op HR-professie in 2020'

Om het toekomstdenken over de HR-functie een extra impuls te geven, heeft de NVP (Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling) een prijsvraag uitgeschreven: 'Beschrijf je HR-toekomstvisie in een goed, origineel en leuk essay. Neem daarbij het congresthema Diversiteit als uitgangspunt en laat het de NVP weten!' De Award wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. De eerste Award uitreiking was in 2002.

Henri Verlinden benadert met zijn essay datgene wat de Jury voor ogen staat. Een heldere probleemanalyse en een duidelijke link met actuele en toekomstige HR beleidsdoelstellingen. Daarnaast getuigt zijn essay van een integrale visie op de HR-toekomst; ook geeft hij creatieve en gedurfde toepassingen voor huidige en nieuwe HRM-instrumenten, - methodieken en/of denkwijzen. Zijn essay onderscheidt zich van andere aanpakken en blinkt daardoor uit in originaliteit.

In zijn essay beschrijft Verlinden een aantal beeldbepalende ontwikkelingen voor 2020. Zo is er sprake van een tweede kapitalistische golf die de wereld overspoelt. Acht grote investeringsmaatschappijen ontstaan en beheren dusdanige geldstromen dat er geen sprake meer is van een vrije markteconomie. Dit leidt tot het verdwijnen van de klassieke organisatie waarbij alle functies niet langer centraal op een hoofdkantoor zijn gevestigd maar elders of ge-outsourced. Produktie vindt plaats in een flexibel netwerk waarbij personeel wordt ingehuurd als er ook daadwerkelijk moet worden geproduceerd. De uniformiteit van de produktie, leidt tot behoefte aan unieke produkten en daarmee de opkomst van nieuwe vormen van huisnijverheid.

Henri Verlinden is Human Resources Manager bij Akzo Nobel Ink & Adhesive Resins in Maastricht. Met het winnen van de NVP Future Award krijgt hij een geheel verzorgde reis naar het NEEM-congres 2007 in Engeland aangeboden. Verder ontvangt hij een oorkonde en een sculptuur. Daarnaast wordt zijn essay aangeboden voor publicatie in het blad Personeelbeleid.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Diversiteitscongres 2006 dat gehouden wordt in het Beatrix Theater in Utrecht. Het congres is het resultaat van nauwe samenwerking tussen NVP, Div-management, ABU en de vakcentrale FNV.


Noot voor de redactie -