Gemeente Geldrop-Mierlo



KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR MEVROUW VAN DE RIET-TIMMERMANS

Op woensdag 27 september kreeg mevrouw Van de Riet-Timmermans van burgemeester M.J.D. Donders-de Leest een Koninklijke Onderscheiding. De burgemeester reikte de onderscheiding uit tijdens een bijeenkomst ter ere van het 15-jarig bestaan van het Rode Kruis Mierlo. Mevrouw Van de Riet is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Van de Riet is sinds 1991 werkzaam als bestuurslid van het Rode Kruis in de regio Helmond. Ook is zij coördinator van het Rode Kruis te Mierlo. Zij zit de vergaderingen met de Mierlose vrijwilligers voor en ze draagt zorg voor de afstemming met het Rode Kruis regio Helmond.
Sinds 1993 legt zij de deelnemersbezoeken af voor Zorgcentrum Huize Bethanië te Mierlo. Sinds 1991 regelt zij de huisbezoeken bij de zorgvragers alvorens de vrijwilligers ingezet worden. Vanaf circa 1996 begeleidt zij de Cliëntenraad van Zorgcentrum Huize Bethanië.

Sinds 1998 behandelt decoranda de aanvragen voor vakanties van het Rode kruis door middel van huisbezoeken en assisteert zij bij de invulling van de vakantieweken bij de Rode Kruis-bungalow. Sinds 1999 neemt zij deel aan lokale overlegvormen vanuit haar deskundigheid en sinds 2003 is zij coördinator van het Vrijwilligerswerk te Mierlo. Het gaat daarbij om ca. 80 vrijwilligers. Zij regelt daar het aannamebeleid, de introductie en de begeleiding van vrijwilligers. Daarnaast assisteert zij sinds 2003 ook zelf bij de activiteiten van Huize Bethanië. Tenslotte heeft zij zitting in het werkbezoek Zorgzaam Mierlo.

Mevrouw Van de Riet krijgt van burgemeester Donders haar lintje opgespeld.